Päivitetty: 17.10.2020

Zenmate VPN

ZenMate VPN-palvelu on voittanut puolelleen jo yli 45 miljoonaa käyttäjää erityisesti nopeiden yhteyksien, edullisten hintojen sekä suoratoistopalveluiden maakohtaiset estot kiertävien palvelinten ansiosta. Mutta onko ZenMate VPN todella niin laadukas ja turvallinen VPN-palveluntarjoaja kuin mitä se väittää olevansa? Alla selvitämme lisää.

ZenMate VPN – Ominaisuudet

Jotta saisimme paremman kuvan siitä, millainen VPN-palvelu Zenmate VPN on, syvennytään seuraavaksi tarkemmin sen tarjoamiin ominaisuuksiin. Kun valitsemme sopivaa VPN-palvelua, on tärkeää, että palvelussa ovat kunnossa ennen kaikkea turvallisuus ja yksityisyydensuoja, mutta samalla muut käyttäjäkokemukseen vaikuttavat tekijät, kuten hinta, yhteysnopeudet ja asiakaspalvelu on otettava huomioon.

Turvallisuus

ZenMate VPN on kunnostautunut monien kilpailijoidensa tapaan AES-182- ja AES-256-tason salauksilla. Näitä salauksia käytetään muun muassa monien maiden salaisissa palveluissa ja kyseessä onkin käytännössä katsoen salaus, johon on mahdotonta murtautua.

Armeijatason salauksen lisäksi protokollina ovat käytössä tunnetut ja monipuoliset OpenVPN-, IKEv2-, ja L2TP-protokollat. Kätevä Kill Switch -toiminto auttaa suojaamaan käyttäjien netinkäytön myös silloin, jos yhteys syystä tai toisesta katkeaa. ZenMate VPN on pärjännyt hyvin myös DNS-vuotoja mittaavissa testeissä. Kyseessä on siis kaiken kaikkiaan VPN-palvelu, joka ottaa käyttäjiensä turvallisuuden vakavasti.

Käyttökokemus

Ensinnäkin ZenMate VPN:n yhteensopivuus lähes kaikilla tunnetuimmilla laitteilla (Android iOS, Chrome, Firefox, Opera, MacOS, Windows, Android TV ja Amazon Fire Stick) tekee siitä todella kätevän valinnan laitteelle kuin laitteelle.

Itse laitteelle ladattava sovellus on riisuttu turhista lisäominaisuuksista ja palvelua on helppo käyttää. Sovelluksen käyttöliittymä on miellyttävä ja oikeat asiat löytyvät oikeasta paikasta. Sisäänkirjautuminen ja yhteyden muodostaminen valitsemasi VPN-palvelimen kautta onnistuu vain muutamissa minuuteissa.

Palvelimet

ZenMate VPN saa kiitosta myös palvelinten monipuolisuudesta; yli 3 500 serveriä yli 74 eri maassa ympäri maailmaa. Pientä takapakkia ZenMate VPN:lle tulee kuitenkin siitä, että palvelu ei toimi ollenkaan Kiinassa. Suomessa asuvalle käyttäjälle tästä tuskin koituu haittaa, mutta yleisesti ottaen monet laadukkaat VPN-palvelut tähtäävät myös Aasian suurille markkinoille.

Palvelinten nopeus

ZenMate VPN on pärjännyt suhteellisen hyvin palvelinten nopeustesteissä, mutta jonkin verran parantamisen varaa vielä löytyy. Suosituimmilla palvelimilla, kuten Euroopan ja Yhdysvaltain palvelimilla, sekä suoratoisto että torrentien lataaminen onnistuu kuitenkin ongelmitta. Yhteysnopeudet laskevat loogisesti sitä mukaa, mitä kauemmas omasta sijainnista palvelinta vaihtaa, joten tämänkin ongelman voi oikeastaan korjata sillä, että vaihdat palvelinta lähemmäksi omaa sijaintiasi.

Lokikäytäntö

Mainittakoon, että ZenMate VPN sijaitsee 14 Eyes -allianssiin kuuluvassa maassa Saksassa. Tämä asetelma voi herättää kysymyksiä tietysti joissakin käyttäjissä. ZenMate vakuuttaa sivuillaan, ettei pidä asiakkaistaan lokia ja VPN-yhteyden ollessa päällä se näyttäisi keräävän asiakkaistaan vain yleisiä tietoja, joilla pyritään parantamaan käyttäjäkokemusta.

Vastaus siihen, mihin ja miten ZenMate loppujen lopuksi kerää tietoja ja onko sillä ylipäätään lokia tietojen luovuttamiseen viranomaisia varten, jää kuitenkin hieman epäselväksi. Jäimmekin kaipaamaan tältä VPN-palvelulta hieman läpinäkyvämpää toimintaa lokikäytännön suhteen.

Asiakaspalvelu

ZenMate on panostanut näyttävästi myös asiakaspalvelunsa laatuun. Eniten plussaa se saa kätevästä live-chatista, josta onkin muodostunut tänä päivänä äärimmäisen tärkeä osa laadukkaan VPN-palveluntarjoajan valikoimaa.

Itse asiakaspalvelun tehokkuus on hämmästyttävää. Testaajamme yhdistettiin heti asiakaspalvelijalle ja vastaus oli perillä alle minuutissa. Live-chatin lisäksi asiakaspalvelijan saa kiinni jättämällä tukipyynnön, johon siihenkin vastattiin omassa tapauksessa jo tunnin sisällä. Tämän lisäksi ZenMate VPN:n sivuilta löytyy laadukas UKK-osio, josta todennäköisesti löydät vastauksen kysymykseesi jo ennen kuin sinun tarvitsee ottaa yhtyettä asiakaspalveluun.

Yhteensopivuus suoratoistopalvelujen kanssa

Tässä hyviä uutisia teille, jotka etsitte VPN-palvelua nauttiaksenne muiden maiden suoratoistopalveluiden valikoimasta! ZenMate VPN onnistui lukuisten testien jälkeen murtamaan lähes kaikkien tunnetuimpien suoratoistopalveluiden maakohtaiset estot Hulua lukuunottamatta. Myös torrentien lataaminen ZenMaten VPN-yhteyden ollessa päällä tulisi sujua mutkattomasti.

Hinta

Ensimmäisenä silmään pistää ZenMaten ilmainen tilaus. Usein käyttäjien kokemus ilmaisista VPN-palveluista on varsin huono, mutta neljällä palvelimen sijainnilla ja enintään 2 Mt/s yhteysnopeuksilla kyseessä on itse asiassa varsin mukiinmenevä tilaus hyvin satunnaisesti VPN-palvelua käyttävälle ihmisille!

Ilmaisen tilauksen lisäksi uudet asiakkaat voivat valita tilausten joukosta Pro-tilauksen alkaen 1,69 €/kk tai Ultimate-tilauksen alkaen 1,64 €/kk. Hinnat eivät päätä huimaa, sillä markkinoiden keskivertohintoja vertailtaessa voimme huomata, että samankaltaisista tilauksista saa muilla VPN-palveluntarjojilla pulittaa kolme-neljä kertaa enemmän. Tilauksiin kuuluu tietysti myös reilu 30 päivän rahat takaisin -takuu, jonka aikana voit testata palvelua rauhassa. Hintansa puolesta ZenMate tempaisi meidät heti mukaansa!

ZenMate VPN – Yhteenveto

Kokonaisuudessaan ZenMate on varsin kokonaisvaltainen VPN-paketti vaativampaankin käyttöön. Markkinoiden keskivertoa edullisemmat hinnat (plus ilmainen tilaus), monipuoliset palvelimet, yhteensopivuus suoratoistopalveluiden kanssa sekä armeijatason salaus takaavat, että tämä VPN-palvelu todella tarjoaa rahoillesi vastinetta.

Hieman epäselvä lokikäytäntö ja kilpailijoitaan lievästi hitaammat yhteysnopeudet voivat joidenkin käyttäjien kohdalla toki hieman laskea käyttäjäkokemusta, mutta samalla kyseessä on hinta-laatu-suhteeltaan loistava valinta niin satunnaiseen kuin säännölliseen netinkäyttöön.