Päivitetty: 30.12.2020

VPN on oiva apuväline matkustaessa. Yhden suurimmista ongelmista matkustajille tarjoavat suojaamattovat WiFi-verkot. Nämä saattavat sisältää jättimäisiä tietoturva-aukkoja, sillä kuka tahansa pääsee niihin käsiksi, sillä esimerkiksi kahvilassa salasanan saa usein ostokuittia vastaan. Lentokentillä ja junissa salasanaa ei välttämättä edes ole.

Saatat saada alennusta matkastasi selaamalla tarjoukset läpi VPN-yhteyden kautta. Kokeile muutaman eri maan VPN-palvelimia ja etsi sitä kautta paras tarjous. Koska yksi markkinointikeinoista on se, että hinta saattaa nousta joka kerta kun käyt samalla sivustolla, muista tyhjentää sivuhistoria ja evästeet jokaisen tarjouksen metsästämisen välissä. Hinnan nostamisen tarkoituksena on saada ihmiset tarttumaan ensimmäiseen halpaan tarjoukseen tai muuten se “katoaa”, mutta tyhjentämällä kaikki selaustiedot tarjous palaa taas ennalleen.

Turvaa matkustamisesi

Monet rikolliset käyttävät myös temppua, jossa he menevät esimerkiksi lentokentälle ja asettavat sinne oman WiFi-verkon. Verkko on usein nimetty ilmaiseksi ja siihen on mahdollisesti lisätty sijainti, kuten lentokentän nimi. Usein nimi on niin lähellä oikeaa ilmaista WiFi-verkkoa, että moni saattaa yhdistää itsensä kyseiseen verkkoon täysin vahingossa. Mikäli olet siis itsellesi vieraassa paikassa ja yhdistät itsesi vieraaseen verkkoon, on sinulla vaara joutua WiFi-huijauksen uhriksi. VPN auttaa sinua turvaamaan laitteesi, matkustit sitten kotimaassa tai ulkomailla.

VPN suojaa sinua kaikilta heikon tietoturvan omaavilta WiFi-verkoilta käyttämällä omaa suojaustaan sinun ja kohteesi välillä. Vaikka siis kirjautuisit vahingossa sisään suojaamattomaan verkkoon tai valeverkkoon, ovat tietosi turvassa. Monet yritykset käyttävätkin VPN-palveluita, jotta etätyöntekijöiden työskentely onnistuu turvallisesti WiFi-verkon suojaustasosta riippumatta.

Hanki VPN kaikille laitteille

VPN toimii kaikissa kannettavissa laitteissa, joten voit käyttää internetiä turvallisesti myös ulkomailla sen avulla. Lisäksi verkkopankkia käyttäessä kannattaa puhelin yhdistää suomalaiseen VPN-palvelimeen. Näin sinun ei tarvitse tehdä pankille selontekoa epäilyttävistä verkkopankkitapahtumista ulkomailla, koska pankin silmiin näyttää, että käytät verkkopankkia Suomessa.

Nauti kaikesta saatavilla olevasta sisällöstä

Osa suomalaisista verkkosivustoista ei toimi ulkomailla. Esimerkiksi Yle Areena on rajoittanut niiden videoiden määrä, joita voi suoratoistaa ulkomailta käsin. Mutta ei hätää, VPN auttaa sinua taas, sillä voit asettaa sen näyttämään siltä, että katsot sisältöä Suomesta käsin. Näin siis kaikki erilaiset palvelut Areenasta Ruutu.fi-sivustoon ovat käytettävissäsi aivan samaan tapaan kuin olisit kotonasi.

Jos olet matkustamassa maahan, jossa internetin tarjontaa rajoitetaan, kannattaa sinun asettaa laitteeseesi hyvä VPN jo ennen matkaan lähtemistä. Näin et joudu yllättävän sensuurin kohteeksi kesken matkan, vaan voit käyttää kaikkia verkkosivuja tavalliseen tapaan ilman maarajoituksia.