Päivitetty: 30.12.2020

Hyvin toimivan, ilmaisen VPN:n löytäminen Androidille on vaikeaa. Suuri osa ilmaisista VPN-palveluista on niin hitaita, ettei palveluita pysty käyttämään käytännössä mihinkään.

Käyttökokemuksen huonouden lisäksi ilmaiset VPN-palvelut ovat yleensä joko täynnä todella ärsyttäviä mainoksia, tai ne ovat haitaksi käyttäjän tietoturvalle. VPN-palvelut pääsevät yleensä käsiksi käyttäjien tietoihin, ja ilmaispalveluissa data saattaa päätyä palvelun kautta monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin.

Emme suosittele käyttämään kokonaan ilmaisia VPN-palveluja koskaan. Näissä tietoturvan taso on niin heikko, ettei kannata koittaa säästää muutamaa euroa ilmaisen palvelun käytöllä. Ilmaiset palvelut rahoittavat monesti toimintaansa myymällä käyttäjien tietoja.

Maksullisissa VPN-palveluissa rahoitus perustuu käyttäjien maksuihin, jolloin tietojen pitäminen piilossa on myös palveluntarjoajan etu. Kun rahoitus tulee tyytyväisiltä asiakkailta, on myös asiakkaiden tietoturva tärkeää eikä tietoja kannata myydä epärehellisiin tarkoituksiin.

Parhaat ilmaiset VPN-palvelut Androidille

Jos kaikki ilmaiset VPN-palvelut ovat huonoja, miten voimme silti suositella parhaita ilmaisia palveluita?

Tavallaan emme suosittelekaan – seuraavassa listassa mainitut palvelut ovat laadukkaita, maksullisia VPN-palveluntarjoajia, joilla on joko ilmainen kokeilujakso tai ilmainen, karsittu versio. Koska nämä ovat maksullisten ja laadukkaiksi todettujen palveluntarjoajien palveluja, ne ovat myös turvallisia. Ilmaisversioiden ja ilmaisten kokeilujen tarkoituksena on tavoittaa asiakkaita testaamaan palveluja, ja saada heidät vakuuttumaan palvelun laadusta ja kääntymään ennen pitkää maksullisiksi asiakkaiksi. Tämä motiivi ei kuitenkaan estä käyttäjiä hyödyntämästä palveluista vain ilmaista osuutta.

VPN-palvelujen ilmaisversiot ja kokeilujaksot Androidille

NordVPN Nopea, luotettava ja rajaton. Yksi maailman suosituimmista ja parhaista VPN-palveluista, testi toisensa jälkeen. Palvelussa on 30 päivän rahat takaisin -takuu – käytännössä voit siis käyttää palvelua maksutta kuukauden ajan. Erittäin käyttäjäystävällinen Android-sovellus.

TunnelBear Vähemmän tunnettu palvelu kuin NordVPN, mutta siitä huolimatta laadukas ja suosittu. Ilmaisversio sisältää 500MB dataa kuukaudessa. Ei riitä Netflixin katsomiseen, mutta vähäiseen nettisurffailuun kyllä.

Windscribe 10Gt ilmaista dataa kuukaudessa. Mainio, käyttäjäystävällinen Anrdoid-sovellus. Hyvänä lisänä VPN:n lisäksi myös sisäänrakennettu adblocker ja haittaohjelmien esto.

Yhteenveto

Yleisimmät, täysin ilmaiset VPN-palvelut Androidille ovat joko mainosäppejä tai tietojen kalasteluun tarkoitettuja sovelluksia.

Mikäli VPN on pakko saada toimimaan Androidille ilmaiseksi, on suositeltavaa käyttää premium-palveluntarjoajien ilmaiskokeilua tai ilmaisversiota. Oman yksityisyyden maksimoimiseksi suosittelemme hankkimaan laadukkaan, maksullisen VPN-palvelun. Tällöin tiedonsiirrossa ja palvelun laadussa ei ole rajoituksia, ja saat yleensä yksityisen selauksen edut käyttöösi jokaiselle omistamallesi laitteelle.

Yllä olevalla listallamme on esitelty VPN-palvelut ilmaisen käytön näkökulmasta. Mikäli olet hankkimassa maksullista palvelua, katso myös artikkelimme paras VPN. Käytännössä kaikilla laadukkailla maksullisilla palveluntarjoajilla on valikoimissaan myös Android-sovellus.