Päivitetty: 30.12.2020

Surfshark logo

Surfshark on nopeasti suosiotaan kasvattanut, superedullisia hintoja tarjoava VPN. Surfshark VPN mainostaa itse olevansa markkinoiden paras VPN lähes kaikenlaiseen käyttöön. Palvelu lupaa takaavansa yksityisen netin selaamisen, Netflixin maarajoitusten kiertämisen ja turvallisen julkisten wifi-verkkojen käytön. Mahtavien ominaisuuksien lisäksi hinnat ovat markkinoiden edullisimpia.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Surfsharkin ominaisuudet ja hinta ovat niin hyvät, että palveluun on syytä tutustua tarkemmin.

Etkö jaksa lukea koko artikkelia? Tässä tärkeimmät:

  • Surfsharkin avulla voit kiertää mm. Netflixin, BBC:n ja Hulun maarajoitukset
  • Palvelimet toimivat lähes aina nopeasti ja vakaasti
  • Turvallinen käyttää
  • Todella edullinen!

Surfshark VPN – ominaisuudet

Käydäänpä seuraavaksi hieman tarkemmin läpi Surfshark VPN:n ominaisuuksia. Yleensä tärkeintä VPN-palvelua valitessa on yksityisyydensuoja ja turvallisuus, mutta luonnollisesti myös muilla ominaisuuksilla, kuten nopeudella ja suoratoistopalvelujen yhteensopivuudella on merkitystä.

Turvallisuusw

Surfsharkilta löytyy turvallisuuteen liittyen paljon huipputasolla olevia ominaisuuksia. Salauksesta huolehtii armeijatason AES 256-bittinen salaus, ja Multihop-ominaisuuden avulla voit salata dataliikenteen kahden tai useamman eri palvelimen kautta. Lisäksi killswitch-ominaisuus varmistaa yksityisyydensuojan säilymisen myös yhteyden katketessa.

Palvelusta löytyy myös popup-ikkunoiden, haittaohjelmien ja trakkereiden estoon erikoistunut CleanWeb-ominaisuus.

Surfshark on erittäin keskittynyt käyttäjien turvallisuuteen, ja asiaa kehittääkseen palvelu on käyttänyt jopa ulkoisen kyberturvallisuusyrityksen tekemää itsenäistä turvallisuusarviota. Maineikkaan tietoturvayhtiö Cure53:n tekemän puolueettoman analyysin mukaan Surfshark on erittäin turvallinen VPN-palvelu.

Käyttökokemus

Surfsharkin sovellus on TODELLA helppokäyttöinen! Palvelun ostaminen, sovelluksen asentaminen ja palvelun käyttöönotto onnistuu muutamassa minuutissa. Sovelluksessa yhteyden muodostaminen nopeimpaan palvelimeen onnistuu helposti yhdellä klikkauksella.

Surfsharkilta löytyy sovellus lähes jokaiselle alustalle. Palveluun löytyy nimittäin oma sovellus Windowsille, MacOS:lle, Androidille, iOSille, Chromelle, Firefoxille ja jopa Fire TV:lle.

Palvelimet

Surfshark tarjoaa VPN-palvelunsa käyttäjille yli 1000 palvelinta yli 60:ssä maassa. Tämä on kohtuullisesti, mutta parhaisiin VPN-palveluihin verrattuna määrät eivät kuitenkaan ole kovin suuria.

Käytännössä käyttäjien testit ovat kuitenkin osoittaneet, ettei palvelimien määrää tällä tasolla enää erota käytössä. Surfshark siis toimii varsin hyvin tavallisessa käytössä, ja suuria moitteita palvelu ei ole saanut.

Miksi palvelinten määrällä sitten on merkitystä? Etenkin palvelinten sijainnin määrällä on merkitystä, sillä esim. suoratoistopalvelujen katsominen voi edellyttää palvelimen sijaintia jossain tietyssä maassa. Mikäli vaihtoehtoja on esimerkiksi vain viisi, voit yhdistää VPN:n kautta nettiin vain viiden sijainnin kautta. Suurempi määrä palvelimia yleensä indikoi myös parempaa nopeutta, sillä palvelimet eivät tällöin ruuhkaudu niin helposti.

Nopeus

Surfshark mainostaa tarjoavansa käyttäjille ”ultranopeita yhteyksiä”. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa?

Käyttäjätestien mukaan Surfsharkin nopeudet todellakin ovat melko hyviä. Latausnopeudet putoavat VPN-yhteyttä käyttäessä aina, ja kysymys onkin aina siitä, kuinka paljon nopeus todella putoaa. Lisäksi absoluuttista lukua tärkeämpää on palvelimien stabiilius ja nopeuden säilyminen tasaisena pitkään ja eri palvelimelta toiselle vaihtaessa.

Surfshark on joidenkin testien mukaan ollut jopa kaikkia muita VPN-palveluja nopeampi. Tämä on vaikuttava suoritus, etenkin vähäisellä määrällä palvelimia. Todennäköisesti syynä on Surfsharkin vielä verrattain pieni suosio ja pienet käyttäjämäärät. Mikäli käyttäjien määrä Surfsharkilla kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi, on palvelun skaalattava palvelinten määrää samaa vauhtia tai muutoin nopeudet ovat vaarassa hidastua.

VPN-palvelun käyttö vaikuttaa lähestulkoon aina netin nopeuteen. Tiedonsiirto kulkee pidemmän matkan VPN:n yhteyden ollessa päällä, joka hidastaa yhteyttä. Useimmiten huonoissa VPN-palveluissa yhteys saattaa hidastua merkittävästi, kun taas hyvät palvelut toimivat lähes samalla nopeudella kuin yhteys ilman VPN:ää.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu Surfsharkilla toimii helpoiten 24/7 toimivan livechatin avulla. Livechat on mainio ominaisuus, ja tätä ei kaikilta VPN-palveluilta löydy. Chatin kautta saa usein helposti ja nopeasti avun niin pieneen kuin hieman hankalampaankin ongelmaan.

Livechatin ja sähköpostin lisäksi Surfshark tarjoaa kattavan valikoiman ohjeita niin vianmääritysoppaiden, asennusoppaiden kuin UKK-sivun muodossa.

Asiakaspalvelun laatu kannattaa ottaa huomioon VPN-palvelua valitessa, sillä yllättäviin ongelmiin on mukava saada apua nopeasti. Pienten asetusten kanssa säätäminen voi olla joskus yllättävän hankalaa ja hidasta, mikäli asiakaspalveluun ei ole mahdollista ottaa yhteyttä nopeasti ja helposti.

Toimivuus Kiinassa

Kiinassa asuvat tai usein matkailevat henkilöt usein tietävät, kuinka tärkeää on omata sopiva VPN-palvelu vieraillessaan maassa. Kiinassa monet nettipalvelut – kuten Googlen palvelut – on kokonaan blokattu. Oikean VPN:n avulla blokkaukset on kuitenkin mahdollista kiertää.

Surfshark VPN toimii tietojemme mukaan ongelmitta myös Kiinassa. Surfsharkin avulla on siis mahdollista käyttää mm. Gmailia, Google Calendaria ja Facebookkia myös Kiinassa.

Surfsharkilta löytyy pari erillistä erikoisominaisuutta, jotka on tarkoitettu nimenomaan maarajoitusten ja Kiinan palomuurin kiertoon. Camouflage-tila suojaa yhteyttä obfuskoinnin avulla, joka tarkoittaa yhteyden tarkoituksellista monimutkaistamista. Tämä tekee VPN-yhteyden kautta kulkevan liikenteen normaalin suojaamattoman liikenteen näköiseksi, jolloin VPN-yhteyttä käyttävät yhteydet on vaikeampi tunnistaa. Shadowsocks-protokolla puolestaan on tarkoitettu Kiinassa estettyjen sivustojen käyttämiseen, ja tämän protokollan estäminen on käytännössä mahdotonta.

Yhteensopivuus suoratoistopalvelujen kanssa

Monet ottavat VPN:n käyttöön kiertääkseen suoratoistopalvelujen maarajoitukset. Surfshark lupaa yhtenä pääominaisuutena pääsyn USA:n Netflix-valikoimaan mistä päin maailmaa tahansa.

Monesti jopa parhailla VPN-palveluilla voi olla väliaikaisia ongelmia avata Netflix ilman virheilmoituksia. Surfsharkilla Netflix toimii kuitenkin jopa yllättävän hyvin. Tämä voi johtua palvelun vielä toistaiseksi pienestä suosiosta, jonka vuoksi Netflix ei ole vielä tunnistanut Surfsharkin IP-osoitteita kovin hyvin.

Surfshark on siis tällä hetkellä erittäin hyvä vaihtoehto Netflixin ja muiden suoratoistopalvelujen maarajoitusten kiertoon!

Netflix pyrkii tunnistamaan VPN-palvelujen käyttäjät IP-osoitteen perusteella. Jos palveluun kirjautuu paljon käyttäjiä samasta IP-osoitteesta, tämä tarkoittaa käytännössä aina VPN-palvelun käyttöä. Tällöin Netflix voi yksinkertaisesti estää kyseisen IP-osoitteen käytön. Premium-palvelujen (toisin sanoen maksullisten VPN-palvelujen) käytössä on kuitenkin valtava määrä palvelimia ja IP-osoitteita, joten palveluun kirjautuvien käyttäjien määrä per IP-osoite on pieni. Tällöin Netflix ei pysty estämään IP-osoitteita ainakaan yhtä tehokkaasti. Lisäksi palvelimet vaihtuvat laadukkailla VPN-palveluilla koko ajan.

Hinta

Surfshark tarjoaa hinnoitteluun kolme eri pakettia: kuukauden, vuoden ja kahden vuoden tilausjaksoille. Kuten VPN-palveluissa yleensä, hinnat putoavat todella paljon kun palveluun ottaa pidemmän tilauksen.

Pisimmällä, kahden vuoden tilausjaksolla Surfsharkin hinta on todella edullinen. Palvelu nimittäin maksaa tällä jaksolla vain alle kaksi dollaria kuukaudessa! Tämä on huippulaadukkaasta VPN-palvelusta lähes naurettavan alhainen hinta. Kahden vuoden tilaus on siis 83% edullisempi kuin kuukausitilaus.

Surfsharkilla ei valitettavasti ole saatavilla ilmaista kokeilujaksoa, mutta palvelu lupaa asiakkaalleen 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Surfshark on huippulaatuinen VPN-palvelu todella edulliseen hintaan. Palvelu onkin ehdottomasti hintansa väärti. Surfsharkin maine ei ole vielä kiirinyt aivan kaikkialle, ja pienehköllä määrällä palvelimia palvelu toimii ainakin toistaiseksi vielä todella hyvin nykyisellä käyttäjämäärällä. Tällä hetkellä Surfshark on siis ehdottomasti VPN-palvelujen parhaimmistoa, mutta seuraamme mielenkiinnolla, pystyykö yritys skaalaamaan palvelujen laadun käyttäjien määrän kasvaessa.