Päivitetty: 30.12.2020

PureVPN

PureVPN on Hong Kongista lähtöisin oleva VPN-palvelu, jonka käyttäminen onnistuu todella helposti. Kyseisellä palvelulla on jo pitkä kokemus ja historia alalta, sillä se on tullut markkinoille ensimmäisen kerran vuonna 2007. PureVPN on kokenut muutoksia vuosien saatossa, joten se vastaa taatusti nykyajan moderneja vaatimuksia.

PureVPN ja muut VPN-palvelimet – mitä eroja löytyy?

Monesti VPN-palvelut näyttävät samanlaisilta varsinkin, jos kyseessä on aloitteleva käyttäjä. Kaikki eivät toki tarvitsekaan joistakin palveluista löytyviä ylimääräisiä ominaisuuksia, vaan suurimmalle osalle riittää, että VPN-palvelua voi käyttää peruskäyttöön. Eroavaisuudet voivat kuitenkin kertoa myös palvelun laadusta. Varsinkin PureVPN:n kohdalla käyttäjällä on mahdollisuus tutustua sellaisiin ominaisuuksiin, jotka tekevät käyttämisestä entistä mukavampaa.

Koska PureVPN on ollut olemassa jo niin pitkään, on se ehtinyt kehittyä lähes koko maailman kattavaksi palvelimeksi. PureVPN:ltä löytyy yli 2 000 serveriä yli 140 maasta. Siltä löytyy myös useita eri protokollia sekä tuki torrentteja varten. PureVPN:stä löytyy myös DNS- ja IPv6-suojaukset. Yksi suurimmista eroavaisuuksista muihin VPN-palvelimiin nähden löytyy kuitenkin maksutavoista. PureVPN:n maksun voi suorittaa Bitcoineilla niin halutessaan. Lähes mikään muu VPN-palvelimista ei tarjoa tätä maksuvaihtoehtoa, joten PureVPN pystyy tarjoamaan tässä suhteessa jotakin enemmän.

PureVPN – ominaisuudet

VPN-palvelujen kohdalla erityisesti turvallisuustekijät ratkaisevat, mutta toisaalta myös muilla tekijöillä on merkitystä. Monet arvostavat nopeutta, sillä VPN-yhteyttä voidaan käyttää esimerkiksi elokuvien katsomiseen.

Palvelimet

PureVPN tarjoaa käyttäjille jopa niinkin paljon kuin yli 2 000 itsenäistä serveriä eli palvelinta. Servereitä löytyy yli 140 maasta, mikä on huima määrä. Tämä ominaisuus on yksi niistä, mikä erottaa PureVPN:n monista muista VPN-palveluntarjoajista.

Jokaisen käyttäjän tulisi huomioida, että palvelimien määrä vaikuttaa VPN-yhteyden toimivuuteen. Palvelimien sijainnilla on merkitystä. Jos jonkun tietyn maan suoratoistopalvelua halutaan katsoa, tulee VPN:ltä löytyä palvelin juuri tästä maasta. Näin käyttäjä pääsee ilmoittamaan sijaintinsa kyseiseen paikkaan, jolloin myös suoratoiston katsominen on mahdollista.

Nopeus

Nopeus on myös tärkeä tekijä aina silloin, kun puhutaan mistä tahansa nettiin liittyvästä. Kukaan ei jaksa odottaa hidasta yhdistämistä ja myös pätkiminen hankaloittaa netissä olemista. VPN-yhteyden käyttö vaikuttaa aina netin nopeuteen. Jos VPN-yhteyden oma nopeus on hyvä, ei netin käyttö eroa silloin ollenkaan, olipa käytössä VPN tai ei. VPN:n nopeudella on siis paljon merkitystä.

PureVPN tunnetaan kohtalaisen nopeana VPN-palveluna. Se sopii hyvin käyttäjille, jotka haluavat katsoa suoratoistoa tai vaikka ladata tiedostoja netistä. PureVPN ei hidasta käyttäjän omaa nettiyhteyttä, vaan netti toimii lähes yhtä nopeasti kuin ilman VPN-yhteyttäkin.

Asiakaspalvelu

PureVPN:n asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä aina kysymyksen tullessa mieleen. Kyseinen sivusto ei ainakaan tällä hetkellä tarjoa asiakaspalvelua suomen kielellä, vaan kysymykset tulee esittää englanniksi. PureVPN:n omilta nettisivuilta voi löytää osion, josta löytyvät muun muassa useimmiten kysytyt kysymykset. Niistä saa monesti vastauksen omiinkin kysymyksiinsä. Sen lisäksi osiosta voi löytää myös asennusoppaan, jonka avulla VPN:n käyttäminen onnistuu hyvin.

Jos asia vaatii asiakaspalvelijan kanssa keskustelemista, on live chat helpoin tapa ottaa yhteyttä. Live chat löytyy PureVPN:n nettisivuston alalaidasta aina silloin, kun se on auki. Live chatissa voi esittää asiansa ja saada vastauksen välittömästi. Toinen mahdollisuus on lähettää sähköpostia asiakaspalveluun. Sähköposteihin vastataan aina niiden saapumisjärjestyksessä, mutta yleensä vastauksen saa noin vuorokauden kuluessa sähköpostin lähettämisestä.

PureVPN ja suoratoistopalvelut

VPN on käytössä monella juuri siitä syystä, että sen avulla voidaan ohittaa suoratoistopalveluiden maarajoituksia. PureVPN sopii tähän tarkoitukseen erittäin hyvin. Siltä löytyy servereitä yli 140 maasta, joten käytännössä PureVPN kattaa melkein koko maailman. Se on erittäin hyvä seikka erityisesti matkailijoiden kannalta.

Netflix on kuitenkin pystynyt tunnistamaan VPN-palveluiden käytön jo jonkin aikaa. Tämä onnistuu varsinkin silloin, jos useita käyttäjiä kirjautuu samasta IP-osoitteesta. On siis järkevää vaihdella VPN:n sijaintia, jotta suoratoistopalvelut eivät rajoita käyttäjän käyttöoikeuksia.

PureVPN – hinta

PureVPN on keskihintainen VPN-palvelu. Se tarjoaa ilmaisen seitsemän päivän kokeilujakson, jonka aikana käyttäjä voi päättää, haluaako hän ostaa palvelun vai ei. Jos palvelun tilaa kerralla vuodeksi, tulee kuukaudelle hintaa vain noin euron verran. Jos palvelimen haluaa ottaa käyttöönsä kuukaudeksi kerrallaan, maksaa PureVPN noin kymmenen euroa kuukaudessa. Maksu veloitetaan suoraan käyttäjän pankki- tai luottokortilta.

Tutustu myös muihin VPN-palveluntarjoajiin etusivullamme.