Päivitetty: 10.4.2021

Kokonaisuus

4.8

Lyhyesti

NordVPN on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista VPN-palveluista, eikä ihme; huippuluokan suojausominaisuudet yhdistettynä kohtuulliseen hintaan on lyömätön yhdistelmä. Ainoina miinuksina palvelusta löytyi hieman rajallinen palvelimien maatarjonta ja vain englanniksi toimiva asiakaspalvelu.

Käytettävyys

Nopeus

Hinta

Ominaisuudet

  • Laadukas suojaus
  • Toimii Netflixin kanssa
  • Nollalokikäytäntö
  • 30 päivän rahat takaisin -takuu

Kokonaisuus

4.4

Lyhyesti

ExpressVPN sijoittuu arvostelussamme kolmossijalle. Huippuluokan suojaus, helppokäyttöisyys, 24/7 toimiva asiakaspalvelu ja kohtuullinen tekevät paketista hyvän valinnan yleiskäyttöön. ExpressVPN toimii moitteetta mm. Netflixin maarajoitusten poistossa. Pientä miinusta palvelu saa palvelimien pienestä määrästä.

Käytettävyys

Nopeus

Hinta

Ominaisuudet

  • Huippuluokan suojaus
  • Netflix maarajoitusten kierto
  • Nollalokikäytäntö
  • 30 päivän rahat takaisin -takuu

VPN (Virtual Private Network) on yksi tehokkaimmista ja parhaista keinoista parantaa nettisurffailun turvallisuutta ja yksityisyyttä. VPN-salaa yhteyden ja tekee myös avoimista wifi-verkoista turvallisempia käyttää. VPN-palveluissa on kuitenkin eroja. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat meidän mielestämme kolme parasta VPN-palvelua.

Paras VPN on aina maksullinen

Siinä missä parhaasta VPN-palvelusta voi olla eri mieltä, on yksi asia kaikille VPN-yhteyksiin perehtyneille henkilöille selvä: paras VPN on maksullinen. Ilmaiset VPN-palvelut ovat aina riskejä käyttäjän yksityisyydelle ja turvallisuudelle, eikä kummastakaan kannata VPN-palveluaan valitessa tinkiä. Ilmaiset VPN-palvelut saattavat pahimmillaan vuotaa käyttäjän tietoja muille tahoille tai asentaa käytettäviin laitteisiin haittaohjelmia. Ilmaisten VPN-palvelujen ansaintamalli perustuu käytännössä aina joko asiakkaan tietojen myymiseen, haittaohjelmien asentamiseen tai mainoksiin. Näistä mikään ei ole kovin asiakasystävällinen vaihtoehto. Maksullisten VPN-palvelujen ansaintamalli perustuu yksinkertaisesti asiakkaiden palvelemiseen, jolloin asiakkaan tiedot ovat paremmassa turvassa.

2020 parhaat VPN-palvelut

VPN-palveluja järjestäessämme keskityimme seuraaviin seikkoihin: asiakkaiden arviot, hinnoittelu, yksityisyydensuoja ja käyttökokemus.

1. CyberGhost VPN

CyberGhost on myös yksi suosituimmista VPN-palveluista, ja tällä palveluntarjoajalla onkin erityisen vahva oma fanikuntansa. Romanialainen CyberGhost on palvelinverkon laajuudeltaan verraton; lähes 6000 palvelinta 90 eri maassa on VPN-palvelujen ykkösluokkaa. CyberGhost on yhtä lailla huippuluokkaa niin salausominaisuuksien kuin latausnopeudenkin suhteen, ja palvelu on teknisestä painotuksestaan huolimatta yksi kaikkein helppokäyttäisimmistä palveluista.

Kaikki VPN-palvelut eivät tue Torrentteja tai suoratoistopalvelujen maarajoitusten kiertoa, mutta CyberGhost on erityisen keskittynyt tällä osa-alueella loistamiseen. Suoratoistopalvelujen rajoitusten kierto onkin kyberhaamulla helppoa, ja siltä löytyy valikoimistaan jopa erityisiä suoratoistopalvelujen käyttöön tarkoitettuja palvelimia.

Vaikka CyberGhost varmasti esittelyn perusteella kuulostaa lyömättömältä VPN-palvelulta – ja erittäin huikea sellainen se onkin – on tässäkin palvelussa isossa kuvassa katsottuna omat miinuksensa. Miinuksia CyberGhost saa arviossamme kuukausittain veloitettavan tilauksen korkeasta hinnasta, rajoitetuista vaihtoehdoista tilauksen maksamisessa ja asiakaspalvelun vaihtelevasta laadusta. Pienistä miinuksistaan huolimatta CyberGhost on mielestämme kokonaisuudessaan paras VPN suomalaisille käyttäjille, ja vuositilauksina CyberGhost on myös hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen palvelu. Myös palvelun kokeilu onnistuu vaivattomasti ja ilman riskejä, sillä pidemmpille tilauksille CyberGhost lupaa ennenkuulumattoman pitkän 45:n päivän rahat takaisin -takuun.

2. NordVPN

Täpärästi arviossamme kakkossijalle jäänyt NordVPN ei paljoa häpeä vertailumme voittajalle. NordVPN on nimestään huolimatta Panamalla kotiaan pitävä VPN-palveluntarjoaja, joka onkin yksi maailman suosituimmista VPN-palveluista. Erityisen paljon kiitosta NordVPN on saanut sen kohtuullisesta hintatastosta, suojauksen laadusta ja helppokäyttöisistä sovelluksista.

Myös NordVPN:n sovellukset ovat varsin helppokäyttöisiä, ja tilauksen koosta riippuen voit saada samalla tilauksella suojattua kerralla monta laitetta. NordVPN:n käytössä on yli 5000 palvelinta yli 60:ssa eri maassa. NordVPN:n kanssa suoratoistopalvelujen maarajoitusten kierto onnistuu vaivatta, ja nopeudesta ei asiakkailta ole juurikaan moitteita kuulunut.

NordVPN:n ainoat miinukset arvostelussamme onkin hieman pienempi maatarjonta kuin CyberGhostilla. Mikäli siis käyttötarkoituksesi vaatii monien eri maiden palvelimien käyttöä, ei NordVPN välttämättä ole paras vaihtoehto. Myös ainoastaan englanniksi toimiva asiakaspalvelu on pieni miinus. NordVPN kuitenkin lupaa palvelulleen yhtä lailla 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten palvelun testaaminen onnistuu riskittä.

3. ExpressVPN

ExpressVPN nousi arviomme kolmossijalle, sillä mielestämme tämä VPN-palvelu on kokonaisuudessaan hyvä VPN yleiskäyttöön. ExpressVPN:n parhaina puolina on 24/7 toimiva asiakaspalvelu ja helppokäyttöisimmät sovellukset. Lisäksi ExpressVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Pientä miinusta palvelu saa kuitenkin käytettävyydestään ja palvelimien pienestä määrästä.

ExpressVPN:n teknisempinä ominaisuuksina on lähes 100:ssa eri maassa toimivat, yhteensä 1700 palvelinta. ExpressVPN:n tilauksella on myös mahdollista käyttää viittä laitetta samaan aikaan, mikä onkin erityisen kätevää tämän palvelun mainiosti toimivien mobiilisovellusten vuoksi. Yleisten arvioiden mukaan ExpressVPN:n yhteydet toimivat pääsääntöisesti loistavasti, ja negatiivisia arvoita onkin hankala löytää – lukuun ottamatta satunnaisia Windowsin kanssa olleita ongelmia.

Kaiken kaikkiaan suosittelemme ExpressVPN:n käyttöä kaikille VPN-palvelun hankkimista harkitseville – palvelu on saatavilla myös suomen kielellä, joten edes mahdollinen kielimuuri ei koidu ongelmaksi tämän VPN-palvelun kohdalla. ExpressVPN myös tukee Netflixin maarajoitusten poistoa, ja käytännössä takaa palvelun yhteensopivuuden Netflixin kanssa.

Yhteenveto

Arviomme oli tiukka, eikä palvelujen järjestäminen paremmuusjärjestykseen ollut helppoa. Maininta parhaasta VPN-palvelusta ei myöskään ole aivan yksioikoinen – joillekin käyttäjille ExpressVPN tai NordVPN voi aivan hyvin olla parempi valinta kuin CyberGhost. Mielestämme CyberGhost oli kuitenkin yleisesti ottaen tasaisen vahva jokaisella osa-alueella, ja tämän palvelun rajoitukset eivät tavallisessa käytössä yleensä tule vastaan. Lisäksi palvelu on myös ensimmäistä VPN-palveluaan hankkivalle kätevä valinta sen erittäin helppokäyttöisten sovellusten ansiosta. Tavalliselle käyttäjälle, joka haluaa parantaa nettiselailun yksityisyyttä mutta mahdollisesti myös esim. kiertää suoratoistopalvelujen maarajoitukset, on CyberGhost ehdottoman hyvä valinta. Yhdistettynä laadukas salaus ja helppokäyttöisyys edulliseen hintaan on CyberGhost mielestämme vuoden 2020 paras VPN-palvelu.