Kokonaisuus

4.9

Lyhyesti

ExpressVPN on arviomme mukaan tällä hetkellä paras VPN-palvelu suomalaisille käyttäjille. Huippuluokan suojaus, helppokäyttöisyys, 24/7 toimiva asiakaspalvelu ja kohtuullinen hinnoittelu nostivat tämän VPN-palvelun arvostelumme kärkeen. ExpressVPN toimii moitteetta mm. Netflixin maarajoitusten poistossa.

Käytettävyys

Nopeus

Hinta

Ominaisuudet

 • Huippuluokan suojaus
 • Netflix maarajoitusten kierto
 • Nollalokikäytäntö
 • Yli 1700 palvelinta
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu

Kokonaisuus

4.8

Lyhyesti

NordVPN on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista VPN-palveluista, eikä ihme; huippuluokan suojausominaisuudet yhdistettynä kohtuulliseen hintaan on lyömätön yhdistelmä. Ainoina miinuksina palvelusta löytyi hieman rajallinen palvelimien maatarjonta ja vain englanniksi toimiva asiakaspalvelu.

Käytettävyys

Nopeus

Hinta

Ominaisuudet

 • Laadukas suojaus
 • Toimii Netflixin kanssa
 • Nollalokikäytäntö
 • Yli 5000 palvelinta
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu

Kokonaisuus

4.4

Lyhyesti

CyberGhost on romanialainen VPN-palvelu, joka on noussut nopeasti maailman suosituimpien VPN-palvelujen joukkoon. Teknologiapainotteinen palvelu tarjoaa mm. valtaisan, yli 6000:n palvelimen verkon käyttäjilleen. Miinuksina CyberGhostissa on kuukausitilauksen korkea hinta ja hieman rajalliset vaihtoehdot palvelun maksamiseen.

Käytettävyys

Nopeus

Hinta

Ominaisuudet

 • Huippuluokan suojaus
 • Toimii Netflixin kanssa
 • Täydellinen nollalokikäytäntö
 • Yli 6000 palvelinta
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu

VPN on yksi tehokkaimmista ja parhaista keinoista parantaa nettisurffailun turvallisuutta ja yksityisyyttä. VPN-salaa yhteyden ja tekee myös avoimista wifi-verkoista turvallisempia käyttää. VPN-palveluissa on kuitenkin eroja. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat meidän mielestämme kolme parasta VPN-palvelua.

Paras VPN on aina maksullinen

Siinä missä parhaasta VPN-palvelusta voi olla eri mieltä, on yksi asia kaikille VPN-yhteyksiin perehtyneille henkilöille selvä: paras VPN on maksullinen. Ilmaiset VPN-palvelut ovat aina riskejä käyttäjän yksityisyydelle ja turvallisuudelle, eikä kummastakaan kannata VPN-palveluaan valitessa tinkiä. Ilmaiset VPN-palvelut saattavat pahimmillaan vuotaa käyttäjän tietoja muille tahoille tai asentaa käytettäviin laitteisiin haittaohjelmia. Ilmaisten VPN-palvelujen ansaintamalli perustuu käytännössä aina joko asiakkaan tietojen myymiseen, haittaohjelmien asentamiseen tai mainoksiin. Näistä mikään ei ole kovin asiakasystävällinen vaihtoehto. Maksullisten VPN-palvelujen ansaintamalli perustuu yksinkertaisesti asiakkaiden palvelemiseen, jolloin asiakkaan tiedot ovat paremmassa turvassa.

2020 parhaat VPN-palvelut

VPN-palveluja järjestäessämme keskityimme seuraaviin seikkoihin: asiakkaiden arviot, hinnoittelu, yksityisyydensuoja ja käyttökokemus.

1. ExpressVPN

ExpressVPN nousi arviomme kärkeen, sillä mielestämme tämä VPN-palvelu on kokonaisuudessaan paras. ExpressVPN:n parhaina puolina on 24/7 toimiva asiakaspalvelu ja helppokäyttöisimmät sovellukset. Lisäksi ExpressVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun.

ExpressVPN:n teknisempinä ominaisuuksina on lähes 100:ssa eri maassa toimivat, yhteensä 1700 palvelinta. ExpressVPN:n tilauksella on myös mahdollista käyttää viittä laitetta samaan aikaan, mikä onkin erityisen kätevää tämän palvelun mainiosti toimivien mobiilisovellusten vuoksi. Yleisten arvioiden mukaan ExpressVPN:n yhteydet toimivat pääsääntöisesti loistavasti, ja negatiivisia arvoita onkin hankala löytää – lukuun ottamatta satunnaisia Windowsin kanssa olleita ongelmia.

Kaiken kaikkiaan suosittelemme ExpressVPN:n käyttöä kaikille VPN-palvelun hankkimista harkitseville – palvelu on saatavilla myös suomen kielellä, joten edes mahdollinen kielimuuri ei koidu ongelmaksi tämän VPN-palvelun kohdalla. ExpressVPN myös tukee Netflixin maarajoitusten poistoa, ja käytännössä takaa palvelun yhteensopivuuden Netflixin kanssa.

2. NordVPN

Täpärästi arviossamme kakkossijalle jäänyt NordVPN ei paljoa häpeä vertailumme voittajalle. NordVPN on nimestään huolimatta Panamalla kotiaan pitävä VPN-palveluntarjoaja, joka onkin yksi maailman suosituimmista VPN-palveluista. Erityisen paljon kiitosta NordVPN on saanut sen kohtuullisesta hintatastosta, suojauksen laadusta ja helppokäyttöisistä sovelluksista.

Myös NordVPN:n sovellukset ovat varsin helppokäyttöisiä, ja tilauksen koosta riippuen voit saada samalla tilauksella suojattua kerralla monta laitetta. NordVPN:n käytössä on yli 5000 palvelinta yli 60:ssa eri maassa. NordVPN:n kanssa suoratoistopalvelujen maarajoitusten kierto onnistuu vaivatta, ja nopeudesta ei asiakkailta ole juurikaan moitteita kuulunut.

NordVPN:n ainoat miinukset arvostelussamme onkin hieman pienempi maatarjonta kuin ExpressVPN:llä. Mikäli siis käyttötarkoituksesi vaatii monien eri maiden palvelimien käyttöä, ei NordVPN välttämättä ole paras vaihtoehto. Myös ainoastaan englanniksi toimiva asiakaspalvelu on pieni miinus. NordVPN kuitenkin lupaa palvelulleen yhtä lailla 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten palvelun testaaminen onnistuu riskittä.

3. CyberGhost VPN

CyberGhost on myös yksi suosituimmista VPN-palveluista, ja tällä palveluntarjoajalla onkin erityisen vahva oma fanikuntansa. Romanialainen CyberGhost on palvelinverkon laajuudeltaan verraton; lähes 6000 palvelinta 90 eri maassa on VPN-palvelujen ykkösluokkaa. CyberGhostin käyttäjäkunta on yleisesti hieman teknologiasta paremmin perillä olevaa kuin tavallinen tallaaja, ja käyttäjät arvostavatkin mm. tämän palvelun mahdollistamaa Torrenttien lataamista, nollalokia sekä 256-bittistä salausta.

Kaikki VPN-palvelut eivät tue Torrentteja tai suoratoistopalvelujen maarajoitusten kiertoa, mutta CyberGhost on erityisen keskittynyt tällä osa-alueella loistamiseen. Suoratoistopalvelujen rajoitusten kierto onkin kyberhaamulla helppoa, ja siltä löytyy valikoimistaan jopa erityisiä suoratoistopalvelujen käyttöön tarkoitettuja palvelimia.

Vaikka CyberGhost varmasti esittelyn perusteella kuulostaa lyömättömältä VPN-palvelulta – ja erittäin huikea sellainen se onkin – on tässäkin palvelussa isossa kuvassa katsottuna omat miinuksensa. Miinuksia CyberGhost saa arviossamme kuukausittain veloitettavan tilauksen korkeasta hinnasta, rajoitetuista vaihtoehdoista tilauksen maksamisessa ja asiakaspalvelun vaihtelevasta laadusta. Tekniselle, enemmän VPN-palveluista ymmärtävälle käyttäjälle CyberGhost on kuitenkin erittäin mainio valinta.

Yhteenveto

Arviomme oli tiukka, eikä palvelujen järjestäminen paremmuusjärjestykseen ollut helppoa. Maininta parhaasta VPN-palvelusta ei myöskään ole aivan yksioikoinen – joillekin käyttäjille CyberGhost tai NordVPN voi aivan hyvin olla parempi valinta kuin ExpressVPN. Mielestämme ExpressVPN oli kuitenkin yleisesti ottaen tasaisen vahva jokaisella osa-alueella, ja tämän palvelun rajoitukset eivät tavallisessa käytössä yleensä tule vastaan. Lisäksi palvelu on myös ensimmäistä VPN-palveluaan hankkivalle kätevä valinta sen erittäin helppokäyttöisten sovellusten ansiosta. Tavalliselle käyttäjälle, joka haluaa parantaa nettiselailun yksityisyyttä mutta mahdollisesti myös esim. kiertää suoratoistopalvelujen maarajoitukset, on ExpressVPN ehdottoman hyvä valinta. Yhdistettynä laadukas salaus ja helppokäyttöisyys edulliseen hintaan on ExpressVPN mielestämme vuoden 2020 paras VPN-palvelu.