Päivitetty: 30.12.2020

Opera VPN

Opera VPN ei ole varsinainen VPN-palvelin siten kuin olemme VPN-palvelut oppineet tuntemaan. Sen sijaan Opera VPN on Opera-nettiselaimeen pohjautuva VPN. Opera VPN ei vaadi erillisen ohjelmiston tai sovelluksen lataamista, vaan ainoastaan se, että tietokoneesta tai muusta laitteesta löytyy Opera-selain, riittää.

Mikä VPN tarkalleen ottaen on? Lue lisää tästä artikkelista

Opera VPN ja erot muihin VPN-palveluihin

Aloittelevat käyttäjät eivät välttämättä erota eri VPN-palvelujen eroja. Monet haluavat käyttää VPN:ää ainoastaan suoratoiston katsomiseen. VPN tulee tarpeeseen silloin, kun esimerkiksi Netflixiä halutaan toistaa siten, että sijainti on jossakin muualla kuin oikeasti. Näin voidaan välttää maarajoitukset ja katsoa ohjelmia, jotka ovat nähtävissä ainoastaan tietyissä maissa.

Opera VPN ei ehkä pysty tarjoamaan kaikkein laajinta palvelinvalikoimaa. Servereitä eli palvelimia löytyy nimittäin ainoastaan viidestä maasta. Nämä maat ovat Yhdysvallat, Saksa, Kanada, Alankomaat ja Singapore. Viisi serveriä on todella pieni määrä. Vertailun vuoksi on hyvä todeta, että kaikkein suurimmat VPN-palveluntarjoajat omistavat servereitä jopa 150 maassa. Opera VPN ei siis ole kovin kattava VPN.

Opera VPN – ominaisuudet

VPN-yhteyksien kohdalla on monia tärkeitä ominaisuuksia, jotka ratkaisevat sen, minkä palveluntarjoajan kukakin käyttäjä valitsee. Esimerkiksi Opera VPN luottaa helppouteen, sillä sitä pääsee käyttämään suoraan nettiselaimen kautta. Helppouden lisäksi käyttäjät arvostavat myös turvallisuutta ja nopeutta.

Palvelimet

Palvelimien määrä vaikuttaa suoraan siihen, kuinka suosittuja VPN-palvelut ovat. Opera VPN ei pysty kilpailemaan alan suurimpien pelureiden kanssa serverien määrässä. Se hyvä puoli Opera VPN:ssä on, että kaikki serverien maat ovat suuria ja suosittuja. Tämä on hyvä seikka myös siitä syystä, että monesti Yhdysvallat halutaan asettaa sijainniksi silloin, kun VPN:n avulla katsotaan suoratoistoa.

Nopeus

VPN-yhteyksien kohdalla nopeus on ensiarvoisen tärkeässä asemassa. VPN:n käyttäminen vaikuttaa lähes aina netin nopeuteen. Kun VPN on laadukas ja nopea, ei se hidasta nettiä ja näin esimerkiksi suoratoiston katsominen on mukavaa. Jos VPN hidastaa nettiä, voi suoratoisto pätkiä silloin pahastikin.

Opera VPN on kohtalaisen nopea VPN. Se ei ole nopeimmasta päästä, mutta ei myöskään ehdottomasti kaikkein hitain. Sen avulla voi siis aivan hyvin katsoa ohjelmia tai vaikka ladata tiedostoja netistä.

Asiakaspalvelu

Opera VPN on hoitanut asiakaspalvelun hyvin. Operan omilta nettisivuilta löytyy kaikki asiakaspalvelun tiedot ja myös useimmin kysyttyjä kysymyksiä. Ensin onkin järkevää tarkistaa usein kysytyt kysymykset, sillä monesti vastaus saattaa löytyä sieltä. Nettisivuilta saa myös tietoa siitä, kuinka Opera VPN:n voi ottaa käyttöön.

Jos asia ei kuitenkaan ratkea usein kysyttyjen kysymyksien osion avulla, voi asiakaspalveluun ottaa yhteyttä helposti. Asiakaspalveluun saa yhteyden joko nettisivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin kautta. Asiakaspalvelu toimii hyvin ja tehokkaasti. Kysymyksiin vastataan aina niiden saapumisjärjestyksessä. Vastauksen voi odottaa saapuvan noin vuorokauden kuluessa kysymyksen lähettämisestä. Opera VPN:n asiakaspalvelusta ei löydy siis mitään moittimista.

Opera VPN ja suoratoistopalvelujen käyttäminen

VPN:n avulla voidaan ohittaa suoratoistopalveluiden maarajoituksia. Sen vuoksi se onkin monella käytössä. Suoratoisto on siis yksi suurimmista syistä, miksi VPN ylipäätään otetaan käyttöön. Opera VPN sopii suoratoiston katsomiseen erittäin hyvin, mikäli sijainnin haluaa asettaa joihinkin niistä viidestä maasta, jotka kuuluvat Opera VPN:n palvelinvalikoimaan. Myös näihin maihin matkustava suomalainen voi asettaa omaksi sijainnikseen Suomen, jolloin netistä voi katsoa suomalaisia ohjelmia.

Jos useammalla laitteella kirjautuu samaan sijaintiin ja vielä samalla IP-osoitteella, voi suoratoistopalvelu tunnistaa VPN:n käyttämisen. Joskus on siis järkevää vaihtaa VPN:n sijaintia, jolloin suoratoiston käyttäminen onnistuu paremmin.

Hinta

Hinta kuuluu Opera VPN:n parhaimpiin ominaisuuksiin. Opera VPN on nimittäin täysin ilmainen. Se on rakennettu Operan nettiselaimen ympärille, joten se on tavallaan ylimääräinen osa Operan tarjoamia palveluita. Ilmainen VPN on todellinen harvinaisuus, joten sellaiseen kannattaa ehdottomasti tutustua silloin, kun sellainen osuu kohdalle. Opera VPN on siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen tämän osalta. Se on yksi harvoista täysin ilmaisista VPN-palveluista.

Opera VPN – yhteenveto

Opera VPN:n etuihin kuuluu siis ehdottomasti maksuttomuus. Se houkutteleekin monia testaamaan tätä VPN-yhteyttä. Opera VPN ei kuitenkaan sovi kaikille. Jos VPN-palvelultaan vaatii monia ominaisuuksia ja servereitä useissa eri maissa, ei Opera VPN ole sopiva valinta. Jos taas perustasoinen palvelu riittää, kannattaa Opera VPN ottaa kokeiluun.