Päivitetty: 21.3.2021

NordVPN logo

Kiinnostaako sinua yksityinen surffaaminen netissä, parempi valikoima suosikkisarjojasi tai geoblokkauksen estäminen haluamiltasi sivuilta? NordVPN voi olla oikea valinta seuraavaksi VPN-ohjelmistoksi. NordVPN on yksi maailman suosituimmista VPN-palveluista, johtuen pääosin palvelun laajoista ja tehokkaista suojausominaisuuksista, kätevistä ja helppokäyttöisistä sovelluksista ja kohtuullisesta hinnoittelusta. NordVPN:llä on usein hyviä tarjouksia palvelun tilaajille, joten kannattaa käydä tarkastamassa viimeisimmät palvelut palvelun nettisivuilta.

Siirry NordVPN:n kotisivuille >

Yleistä NordVPN-ohjelmistosta

NordVPN on yksi monista VPN-yhteyksiä tarjoavista ohjelmistoyrityksistä, joka on saanut viime vuosien aikana suitsutusta hyvästä hintatasosta, suojauksesta ja helppokäyttöisyydestä. NordVPN:llä on nimestäkin päätellen pohjoismaiset juuret, ja yritys on perustettu vuonna 2012. Monille potentiaalisille asiakkaillekin NordVPN:n nimi kuvastanee pohjoismaisia arvoja, kuten luottamusta ja turvallisuutta.

NordVPN:n ohjelmisto sisältää hyvän määrän erilaisia ominaisuuksia, jonka lisäksi palvelun turvaluokitus ja käyttäjätietojen salaus ovat kansainvälisestikin katsottuna vertailua kestäviä. Salauksen, nopean yhteyden ja helpon käytettävyyden ohella ohjelmisto sisältää myös paljon erikoisominaisuuksia ja apuohjelmia, jotka helpottavat etenkin tavallisia ohjelmiston käyttäjiä palvelun käytössä ja anonymiteetin säilyttämisessä. Nörteille tiedoksi: NordVPN tukee salauksen osalta sekä OpenVPN-, IPSec-, PPTP- että L2TP-protokollia. Seuraavaksi tutustumme NordVPN:ään ja sen käyttöön tarkemmin

Siirry NordVPN:n kotisivuille >

NordVPN parhaat puolet

  • Erittäin helppokäyttöinen VPN-ohjelmisto
  • Jopa 6 suojattua laitetta yhdellä kuukausiveloituksella
  • Ei kerää käyttäjistä tietoja
  • Rekisteröity Panamaan, mutta palvelee käyttäjiä kaikista maista
  • Tiedostojen lataus ja torrent-verkostot sallittu
  • Amerikkalainen versio Netflixistä toimii
  • Kilpailukykyinen hinta
  • Ei enimmäislatauskapasiteettia tai käyttäjien seurantaa

Ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät

NordVPN on saatavilla kaikille tunnetuimmille ja suosituimmille käyttöjärjestelmille. Voit siis käyttää NordVPN:ää sekä Windowsissa, macOS-käyttöjärjestelmässä, Applen puhelinkäyttöjärjestelmässä iOS:ssa että Googlen Android-puhelimissa. Jos olet koodaaja tai muuten vain tykkäät käyttää muita käyttöjärjestelmiä, useampiin NordVPN:n asentamista varten löytyy ohjeet netistä. Myös Linuxin käyttäjät voivat käyttää NordVPN:ää.

NordVPN:n käyttöympäristö ja käytettävyys

NordVPN on hyvin kevyt ohjelmisto, joten asennusta varten et tarvitse laitteeltasi kuin noin 20 megatavua levytilaa. Kun olet ladannut ohjelmiston ja kirjautunut ohjelmaan sisään, pääset suojaamaan internet-yhteytesi parilla klikkauksella. Valitse ensin, minkä maan alueelle haluat luoda virtuaalisen sijaintisi, ja tämän jälkeen kytke ohjelma päälle.

Asentaminen ja käyttöönotto

NordVPN:n asennus omalle tietokoneelle tai älypuhelimeen on tehty todella helpoksi, ja sen saa omasta laitteesta huolimatta pyörimään alle kymmenessä minuutissa. Softan saa ladattua suoraan NordVPN:n nettisivuilta, Google Playsta tai Applen App Storesta.

Tämän jälkeen palveluun tulee rekisteröityä tilaamalla NordVPN omalle laitteelle. Ohjelmisto on saatavilla erikseen kolmen vuoden, kahden vuoden, yhden vuoden ja kuukausittaisen veloituksen versioina. Kun olet valinnut oman paketin ja antanut käyttäjätiedot NordVPN:n järjestelmään, pääset suoraan asentamaan sovellusta.

NordVPN on siis käytettävyyden osalta helppokäyttöisempi kuin useimmat sovellukset ja ohjelmistot. Jos esimerkiksi osaat käyttää Wordia tai osaat Excelin perusteet, onnistuu NordVPN:n käyttö sinulta leikiten.

Jos käytät Linuxia, sinun tulee tehdä ohjelman asennus käsin, joka ei kuitenkaan ole ongelma useimmille Linuxiin tottuneille käyttäjille.

NordVPN ominaisuudet ja lisäosat

Kuten sanottua, NordVPN sisältää useita eri lisäosia, jotka auttavat tavallista netinkäyttäjää suojaamaan verkkoyhteyttään tavallista paremmin. Tässä esittelemme NordVPN:n yleisimmät ominaisuudet ja lisäosat.

Ominaisuudet

NordVPN-ohjelmiston päätuote on virtuaalinen yksityisyysverkko eli VPN (lyhenne sanoista Virtual Private Network). Virtuaalisen yksityisyysverkon tarkoituksena on helpottaa netin selaajien anonymiteettiä. Sen sijaan että oma verkkoyhteys muodostettaisiin suoraan oman nettioperaattorin kautta verkkosivun tai sovelluksen palvelimille, käytetään tähän virtuaalista yksityisyysverkkoa välissä.

Tällöin virtuaalinen yksityisyysverkko piilottaa käyttäjän tiedot, mutta nettisivujen ja sovellusten käyttäminen onnistuu silti tavalliseen tapaan. Kun VPN-yhteys luodaan, oman tietokoneen tai puhelimen nettiliikenne salaa sekä nettiin lähetetyt tiedot että sieltä vastaanotetut tiedot. VPN-palvelin vaihtaa myös käyttäjän IP-osoitteen niin, että oma verkko-operaattori, nettiyhteys tai operaattorin sijainti ei paljastu ulkopuolisille.

VPN klikataan NordVPN:n käyttöliittymästä päälle. Voit valita haluamasi sijainnin laitteellesi yli 5 000 eri palvelimen joukosta, jonka kautta oma nettiyhteytesi reititetään.

Lisäosat

Cybersec – NordVPN:n tärkein lisäosa

Cybersec on NordVPN:n lisäosa, joka on saatavilla tavallisen version mukana. Cybersec auttaa käyttäjää suojautumaan haitallisilta mainoksilta, tietojenkalasteluyrityksiltä ja muilta haitta-ohjelmilta. Cybersec toimii taustalla nettiä käytettäessä. Se toimii samalla suhteellisen hyvänä mainostenesto-ohjelmana, joka estää automaattisesti pop-up-mainosten esittämisen sekä muut ärsyttävät mainokset, mikä helpottaa nettiselausta etenkin mobiilissa.

Toisekseen Cybersec toimii netinkäyttäjän taustaohjelmistona tarkkailemalla, kuuluvatko käytetyt verkkosivut ei-toivottuihin nettisivuihin, joilla esiintyy esimerkiksi haittaohjelmia. Cybersec käyttää tähän omia listauksiaan sellaisista sivustoista, joita käytetään haittaohjelmien levittämiseen. Kolmanneksi Cybersec toimii myös palvelimenestohyökkäyksiä vastaan silloin, kun tietokoneelle asentunut haittaohjelma pyrkii käyttämään omaa verkkokaistaa omiin tarkoituksiinsa.

On/off kytkin ja tappokytkin

On/off -kytkimellä käyttäjä pääsee suojaamaan oman verkkoyhteytensä vain yhdellä klikkauksella. Lisäksi NordVPN:n tappokytkin-ominaisuudella palvelu estää verkkoselauksen sellaisessa vaiheessa, jossa VPN-yhteys syystä tai toisesta keskeytyy. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi virtuaalipalvelinten hetkittäinen kuormitus.

Kaksois VPN – Tuplasuojaus

DoubleVPN eli suomalaisittain Kaksois VPN on NordVPN:n ominaisuus, jolla omaan verkkoyhteyteen saa vielä yhden lisäkerroksen turvallisuuden suhteen. Sen sijaan, että oma verkkoliikenne reititettäisiin yhden palvelimen kautta, käytetään reitittimeen kahta eri palvelinta. Näin oma anonymiteetti saa vielä yhden lisäkerroksen. Tällainen VPN-palvelinten ketjuttaminen on vielä ainakin toistaiseksi harvinainen VPN-yhteyksien ominaisuus.

Ei käyttäjien seurantaa

VPN-yhteyden tarkoitus on tarjota anonymiteettiä käyttäjilleen. Viime vuosina on kuitenkin paljastunut tapauksia, joissa VPN-yhtiö käyttää ohjelmistonhallintaa väärin keräämällä käyttäjistä logeja li käyttäjätietoja. Tällainen toiminta on kytkeytynyt paljon myös valtiollisiin tahoihin. NordVPN:llä on kuitenkin käytössään No Log Policy, joka on lupaus siitä, ettei aika- tai sijaintitietoja, IP-osoitteita tai liikennöityjä tietoja jäljitetä tai tallenneta.

Smartplay-ominaisuus

NordVPN toimii useimmissa netin maantieteellisesti estetyissä eli geoblokatuissa videosovelluksissa. Myös Netflix toimii NordVPN:n kanssa, joten käyttäjänä voi päästä katsomaan esimerkiksi Japanin ja Yhdysvaltojen suositut Netflix-sisällöt. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin, jos oman Suomi Netflixin sisältö alkaa tökkiä. NordVPN:n SmartPlay-toiminnolla pääset käsiksi jopa yli 150 erilaisen maantieteellisesti estetyn videopalvelun sisältöön.

WifiSec-ominaisuus

WifiSec-ominaisuus auttaa palvelun käyttäjää löytämään turvallisen julkisen wifin lisäten yleisten verkkojen käytön tietoturvaa. Aina kun käyttäjä laittaa wifi-verkon päälle, WifiSec tunnistaa langattoman verkon ja kytkee oman nettiliikenteen kulkemaan virtuaalisen yksityisverkon kautta.

Useita laitteita samaan aikaan

NordVPN:ää voi käyttää yhdellä tilillä korkeintaan kuudella laitteella. Voit siis hankkia yhden tilin kaikille laitteillesi, ja olla yhtäaikaisesti salattuna verkossa sekä puhelimella että tietokoneella.

Tiedostojen lataus (torrentit ja Tor-verkko)

NordVPN:n virtuaalipalvelimia voi käyttää myös torrent- ja tiedonjakopalvelujen kautta. Torrenttien ja vertaisverkkojen toiminnassa kannattaa huomioida, että palvelinten lukumäärä ja sijainti voi olla pienempi, eikä kaikkia palvelun palvelimia voida käyttää vertaisverkkoon. Tor-verkon käyttäjille NordVPN voi olla hyvä ratkaisu, sillä VPN-salauksen lisäksi palvelu tukee myös Tor-verkkoa, joten saat vahvemman suojauksen omalle verkkoliikenteellesi.

Smartplay

Smartplay-toiminto auttaa käyttäjää näkemään enemmän videosisältöä maailmalta.

Palvelimet ja niiden sijainti

NordVPN:llä on yli 5 000 palvelinta yli 60 eri maassa. Tämä tarkoittaa sitä, että oman virtuaalisen sijainnin saa siis asennettua yli 60:een eri maahan. NordVPN:n kautta muodostetun yhteyden mahdollisia virtuaalisijainteja voi löytää kaikilta muilta mantereilta paitsi Etelämantereelta, ja esimerkiksi Suomesta virtuaalipalvelimia löytyy 45 kappaletta ja Yhdysvalloista noin 1 800 kappaletta. Palvelusta löytyykin siis paljon valinnanvaraa käyttäjien omia mieltymyksiä varten.

Erityispalvelimet

Lisäksi NordVPN:ltä saa käyttöönsä myös erityisvirtuaalipalvelimia, jotka ovat yksityiskäytössä varattuja käyttäjälle itselleen.

Salaus ja datan suojaus

NordVPN:n datan suojaus auttaa käyttäjiä suojaamaan nettiliikenteen sekä haittaohjelmilta, muilta ihmisiltä että myös verkko-operaattoreilta ja muilta tahoilta. Näin sinua tai tietojasi ei haluamattasi käytetä esimerkiksi verkkomainonnan suunnittelun välineenä.

Onko NordVPN nopea?

NordVPN on nopea VPN, jonka lisäksi se toimii tasaisesti. Sekä tiedostojen lataus että lähetys onnistuvat NordVPN:n kautta hyvässä tahdissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksityisyysvirtuaalipalvelimen kautta lähetetyn ja vastaanotetun yhteyden nopeus riippuu omasta, sekä vastaanottajan palvelimen ja virtuaalipalvelimen välisestä fyysisestä etäisyydestä. Jos käytät suomenkielisiä sivuja NordVPN:llä, joiden palvelimet sijaitsevat täällä, nopeimmat VPN yhteydet luultavasti löydät Suomen, muiden pohjoismaiden tai Baltian alueen virtuaalipalvelimilla.

Asiakaspalvelu

NordVPN:n asiakaspalvelu toimii sekä live chatin että sähköpostin välityksellä. Valitettavasti NordVPN toimii kuitenkin vain englanniksi. Live chatin ja sähköpostilla toimivan asiakaspalvelun lisäksi NordVPN:llä on käytössään usein kysyttyjen kysymysten (UKK) osio eli Tukikeskus, joka kannattaa tsekata ennen kuin jää odottelemaan asiakaspalvelijan vastausta omaa mieltä askarruttavaan kysymykseen.

NordVPN hinnoittelu ja maksutavat

NordVPN on hinnoiteltu pakettimalliseksi kuukausi- tai vuosiveloituksella, joka oikeuttaa ohjelmistoon ja jäsenyyteen (subscriber). Kaikkein paras diili NordVPN:lle on valita kolmen vuoden määräaikainen sopimus. Tällainen sopimus maksaa yhteensä 3,10 euroa kuukaudessa, eikä siinä ole piilokuluja tai avausmaksuja. Kahden vuoden sopimus maksaa 4,44 euroa kuukaudessa, ja yhden vuoden sopimus 6,22 euroa kuukaudessa. Kuukausiveloitteisena palvelu maksaa 10,63 euroa. Vuosiveloitteiset sopimukset laskutetaan kerralla, mutta niistä voi välillä saada huomattavia alennuksia, kuten lähes 70 % pois kokonaishinnasta. Muista myös NordVPN:n tyytyväisyystakuu. NordVPN:llä on käytössä tyytyväisyystakuu uusille asiakkaille, joka on 30 päivää ostospäivästä. Sinulla on siis 30 päivää aikaa testailla ohjelmistoa, ja jos et ole siihen tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Maksutavat

NordVPN:n ostamiseen käyvät tavallisimmat suoramaksuihin käytettävät välineet, ja nettikauppojen kansainväliset maksutavat. Valitettavasti Suomessakin käytetty PayPal ei ole valikoimissa. Luottokorteista NordVPN hyväksyy Visa- ja Mastercard sekä Amex-luottokortit, Apple Payn ja Google Payn, sekä Alipayn ja Amazon Payn. Myöskään suomalaisia verkkopankkimaksuja tai nettilompakoita ei tällä hetkellä ole NordVPN:n valikoimissa.

Kryptovaluutat

Sen sijaan oman anonymiteetin maksimoimiseksi NordVPN on ottanut valikoimiinsa suosituimmat kryptovaluutat, ja oman maksun voi suorittaa myös ainakin Bitcoineissa, Ethereissä ja Ripple-kryptovaluutassa. Kryptovaluuttamaksuilla takaat, että oma identiteetti pysyy verkon käytön aikana täysin suojattuna.

Onko NordVPN:stä ilmaisversiota?

NordVPN:stä ei ole jatkuvaa ilmaisversiokampanjaa, toisin kuin joillain muilla VPN-tarjoajilla. Sen sijaan kannattaa seurata NordVPN:n sosiaalisen median kanavia, kuten Facebookia. Tätä kautta pääset suoraan selville parhaista tarjouksista, uusista kampanjoista ja NordVPN-ohjelmiston uusista ominaisuuksista.

Onko NordVPN luotettava palvelu?

NordVPN on etenkin suosittelujen ja nettiarvioiden perusteella hyvin suosittu sovellus, joka kertoo varmasti jotain myös palvelun luotettavuudesta. Riippumatta siitä, minkälaiset vaatimukset ja toiveet sinulla on virtuaalisen erillisverkon käytöstä, luultavasti NordVPN riittää omaan käyttöösi. Vaikka NordVPN:n palvelinten tai niiden maantieteellisten sijaintien kirjo ei ole kaikista laajin, suuri määrä erillisiä palvelimia riittää tavalliselle ja edistyneemmällekin netin käyttäjälle. Kuuden laitteen yhdistäminen ja helppokäyttöisyys tekevät NordVPN:stä hyvän VPN-palvelun kaikille verkon käyttäjille.

NordVPN ja kilpailijat

VPN-palveluiden markkina on tällä hetkellä hyvin kilpailtu, mutta ominaisuuksien ja hinnan puolesta NordVPN löytyy edelleen listan kärkipäästä. Muita saman kategorian VPN-palveluja ovat esimerkiksi ExpressVPN, Cyberghost ja suomalainen F-Securen Freedome. Myös näitä alan jättiläisiä vastaan NordVPN pärjää sekä palvelinten, nopeuden että myös palvelun nopeuden suhteen. Myös AES-256-suojauksen osalta palvelu kuuluu samalle viivalle, mutta paremmilla hintadiileillä varustettuna.

Siirry NordVPN:n kotisivuille >