• Etusivu
  • /
  • Netflix ja VPN – näin lisäät Netflixin valikoimaa VPN:n avulla

Jos Suomen Netflixin valikoima on jo käyty läpi, herää helposti kysymys, olisiko valikoimaa mahdollista kasvattaa. Tunnetusti Netflixin valikoima ei ole sama kaikissa maissa, jonka vuoksi esim. Suomen Netflixin valikoima on huomattavasti suppeampi mitä USA:n.

VPN ja Netflix

Netflixin USA:n sarja- ja elokuvatarjontaan on mahdollista päästä käsiksi oikeanlaisen VPN-palvelun avulla. VPN eli Virtual Private Network mahdollistaa USA:n valikoiman suoratoiston niiltä laitteilta, joihin Netflix-yhteensopiva VPN-sovellus on asennettu. USA:n valikoima on tällä hetkellä yli tuplasti laajempi kuin Suomen, joten VPN:n avulla saat Netflixistä taas paljon enemmän irti!

Kaikki VPN-palvelut eivät kuitenkaan tue Netflixiä, joten palvelua valitessa on syytä tarkastaa kyseisen VPN-palvelun varmasti toimivan Netflixin kanssa. On syytä huomioida, että esimerkiksi F-Securen Freedome VPN ei tue Netflixin ulkomaiden tarjonnan suoratoistoa.

Netflix-yhteensopivat VPN-palvelut

Helpottaaksemme Netflixin kanssa yhteensopivan VPN-palvelun valintaa olemme listanneet alle Netflix-yhteensopivia VPN-palveluja sekä niiden ominaisuuksia. Alla olevat palveluntarjoajat ovat Netflixin katsomisessa hyvin samankaltaisia, joten suuria eroja palvelujen välillä ei ole. 

NordVPN

NordVPN on yksi suosituimmista ja luotetuimmista VPN-palveluntarjoajista. Markkinoiden yksi kattavimmista palvelinverkostoista kattaa 5800 palvelinta 60:ssa eri maassa.

NordVPN myös yksi parhaita Netflixin kanssa yhteensopivia VPN-palveluita. NordVPN:n yhteysnopeudet ovat nopeat kaikilta eri palvelimilta, joten yhteyden hidastumisesta Netflixin katsomisen yhteydessä ei tarvitse huolehtia tämän palvelun kohdalla.

NordVPN tarjoaa sovelluksen kaikille käyttöjärjestelmille, ja palvelun voi asentaa samanaikaisesti kuudelle eri laitteelle. VPN:n käyttö ja sarjojen katsominen onnistuu siis vaikkapa useammalla puhelimella, tabletilla ja tietokoneella.

NordVPN tarjoaa uusille käyttäjilleen kolmen päivän ilmaisen kokeilun sekä 30:n päivän rahat takaisin -takuun, joten voit huoletta testata palvelun toimivuuden ja sopivuuden käyttötarkotuksiisi.

Tilaa NordVPN täältä

CyberGhost VPN

CyberGhost on laajuudeltaan samassa skaalassa kuin NordVPN: palvelinverkosto kattaa yli 5900 palvelinta 90:ssä maassa. Hinnaltaan CyberGhost on pitkällä (kolmen vuoden) tilausjaksolla hieman edullisempi kuin NordVPN, joskin ero hinnassa on melko pieni.

CyberGhostilla on erityisesti suoratoistoon optimoidut palvelimet, joka varmistaa toimivuuden ja salamannopean latausnopeuden Netflixin kanssa. Nopeat yhteydet mahdollistavat mukavan katselukokemuksen ilman yhteyden tökkimistä.

CyberGhostin tilaus sallii jopa seitsemän samanaikaista yhteyttä, ja palveluun sisältyy myös mahtava, 45-päivän tyytyväisyystakuu, joka onkin yksi VPN-markkinoiden parhaista lupauksista.

Tilaa CyberGhost VPN täältä

ExpressVPN

ExpressVPN tarjoaa käyttäjilleen yli 3000 palvelimen verkoston 94:ssä maassa. Myös ExpressVPN:n tarjoama palvelinverkosto sopii mitä parhaiten Netflixin katsomiseen.

ExpressVPN tarjoaa sovelluksen kaikille käyttöjärjestelmille, sekä sovellukset Androidille ja iOS:lle. Myös ExpressVPN on mahdollista asentaa usealle laitteelle yhtäaikaisesti, ja nimensä mukaisesti palvelu on nopea eikä aiheuta suuria tiedonsiirtonopeuden pudotuksia.

Tilaa ExpressVPN täältä

Usein kysyttyä Netflixin ja VPN-yhteyden käytöstä

Luin Netflixin estäneen VPN:n käytön?

Otsikon aiheesta on ollut lukuisia uutisia, eikä kaikkien markkinoiden VPN-palvelujen kanssa voi katsoa Netflixiä. Uutiset eivät kuitenkaan pidä paikkaansa siinä mielessä, että Netflixin on mahdotonta estää kaikkein VPN-palvelujen toiminta – palvelimia ja IP-osoitteita on käytössä jokaisella palveluntarjoajalla valtava määrä.

Mutta onko tällainen maarajoitusten kiertäminen laitonta?

Ei ole – olet Netflixin maksava asiakas. Edes Netflixin käyttöehdot eivät suoraan kiellä VPN:n käyttöä. Käyttöehdoissa kyllä juridisista syistä kielletään sarjojen katsominen muualla kuin Netflixin valtuuttamilla alueilla, mutta Netflix ei vaikuta käytännössä olevan kovin kiinnostunut maarajoituksia VPN:n avulla kiertävistä käyttäjistä. Myös tällaiset käyttäjät ovat maksavia asiakkaita, ja maksavien asiakkaiden ”rankaiseminen” ei tekisi kovin hyvää Netflixin liiketoiminnalle.

Myöskään VPN-palvelujen käyttö yleisellä tasolla ei todellakaan ole laitonta. Sarjojen ja elokuvien suoratoisto ei myöskään loukkaa tekijänoikeuksia, joten VPN:n ja Netflixin käytössä ei ole mitään laitonta.

Olen lukenut ilmaisista VPN-palveluista. Miksi kaikki esittelemänne palvelut ovat maksullisia?

Tähän on parikin eri syytä. Ensinnäkin, käytännössä kaikki netistä löytyvät ilmaiset VPN-palvelut on Netflixin toimesta estetty. On siis varsin hankalaa löytää ilmaista VPN-palvelua, joka toimisi Netflixin kanssa – ja jos tällainen löytyy, yleensä myös Netflix löytää ne ja estää välittömästi.

Toinen syy on oma tietoturvasi. Monien täysin ilmaisten VPN-palvelujen tietoturva ei ole kovin hyvä, ja pahimmat jopa myyvät käyttäjien tietoja eteenpäin. Tähän päteekin jo vanha nettipalveluihin pätevä sanonta: jos et maksa tuotteesta, olet itse tuote. Toisin sanoen, jos et maksa VPN-palvelustasi, joku toinen todennäköisesti maksaa ilmaisen VPN-palvelujen keräämästä datasta. Koska VPN-palvelun kautta kulkee käytännössä kaikki tietoliikenne palvelun ollessa päällä, voit pahimmillaan luovuttaa epähuomiossa arkaluontoisia tietoja ilmaista VPN-palvelua käyttäessä.