Päivitetty: 30.12.2020

Singaporessa päämajaansa pitävä Ivacy VPN tarjoaa lupaustensa perusteella paljon vastinetta rahoillesi, mutta onko tämä VPN-palveluntarjoaja todella rahan arvoinen palvelu? Useampaan otteeseen palkittu Ivacy VPN on kieltämättä niittänyt jonkin verran mainetta alalla, joten odotukset ovat varmasti monilla käyttäjillä suuret.

Ivacy VPN ominaisuudet

Tässä Ivacy VPN -katsauksessa tulemme tarkastelemaan pääpiirtein kyseisen palveluntarjoajan ominaisuuksia, turvallisuutta, suorituskykyä, hinnoittelua, asiakastukea sekä soveltuvuutta eri suoratoistopalveluiden kanssa.

Turvallisuus ja yksityisyys

Monien muiden laadukkaiden VPN-palveluntarjoajien tapaan Ivacy VPN tukeutuu 256-bittiseen armeijatason salaukseen turvatakseen käyttäjiensä yksityisyyden. Tätä salaustasoa on tukemassa liuta muita tärkeitä lisäturvaominaisuuksia, kuten TCP-, UDP-, L2TP- ja IKEV-protokollat, dedikoitu IP (lisämaksusta), jaettu tunnelointi, Kill Switch -toiminto, IPv6- ja DNS-vuotosuoja sekä DDoS-suojaus. On siis sanomattakin selvää, että Ivacy VPN ottaa käyttäjiensä turvallisuuden tosissaan.

Mitä käyttäjien yksityisyyteen tulee, on ensinnäkin huomioitava, että tilauksen voi maksaa myös kryptovaluutalla, mikä tukee käyttäjän anonymiteettiä entisestään. Tämän lisäksi Ivacy VPN:n tietosuojakäytäntö on erittäin iloista luettavaa, sillä palveluntarjoaja määrittelee sivustollaan tarkkaan sen, että kyseessä on todella täyden nollalokin VPN-palveluntarjoaja.

Toisaalta, Ivacy VPN ei kuitenkaan julkaise monien muiden palveluntarjoajien tapaan nettisivuillaan tarkempia raportteja siitä, millä tavalla kyseinen palvelu on onnistunut vuodesta toiseen suojaamaan käyttäjiensä yksityisyyttä. Eli tätä jäimme vielä kaipaamaan.

Käyttökokemus

Kaiken kaikkiaan Ivacy VPN:n sovelluksia on helppo käyttää laitteella kuin laitteella. Käyttöliittymä muistuttaa pitkälti monien muiden VPN-palveluntarjoajien sovellusta, joten mikäli olet aikaisemmin tällaista käyttänyt, homma on varmasti jo alusta pitäen tuttua.

Monista kilpailijoistaan poiketen Ivacy VPN tarjoaa myös mobiililaitteiden käyttäjille erittäin laadukkaan ja turvallisen käyttökokemuksen. Erityiskiitoksen Ivacy VPN saa helppokäyttöisestä palvelinten listastaan, josta käyttäjät voivat valkata kätevästi omiin tarpeisiin soveltuvat palvelimet.

Turvallisesta VPN:stä pääsee nauttimaan tämän palveluntarjoajan myötä jopa kymmenellä eri laitteella samanaikaisesti ja tämän lisäksi Ivacy VPN:tä tukevien laitteiden listalta löytyvät yleisimpien järjestelmien ohella muun muassa Amazon Kindle Fire, Asus, D-Link, DD-WRT, Linksys, Tomato ja Netduma.

Palvelimet ja yhteysnopeudet

Ivacy VPN mainostaa sivuillaan yli 1000 palvelimen verkostoaan, mutta tarkemmin katsottuna listasta löytyy palvelimia vain vajaa 800. Mistä tämä “pieni laskuvirhe” sitten johtuu, kuka tietää. Joka tapauksessa Ivacy VPN yltää tällä verkostollaan mukavasti keskikastiin, sillä markkinoiden parhaimpien VPN-palveluntarjoajien valikoimasta löytyy jopa tuhansia palvelimia lähes kaikissa maailman maissa.

Mitä yhteysnopeuksiin tulee, Ivacy VPN:n palvelimet ovat pärjänneet nopeustesteissä hyvin vaihtelevasti. Vaikka nettiyhteydet ovat yleisellä tasolla riittävän nopeita toistamaan HD-kuvaa ja lataamaan tiedostoja, monet käyttäjät ovat raportoineet suuriakin eroja esimerkiksi käytettävän laitteen merkistä, palvelimen sijainnista sekä saatavilla olevasta protokollasta riippuen.

Asiakaspalvelu

Ivacy VPN:n asiakaspalvelu saa sekä plussaa että miinusta. Ensinnäkin on loistavaa nähdä, että tämä VPN-palvelu tarjoaa asiakkailleen 24/7 asiakastuen, jonka ansiosta ongelman kuin ongelman ratkaisu hoituu kätevästi mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Vaikka omalle kohdallemme osui taitava asiakaspalvelija, Ivacy VPN:n asiakaspalvelu on saanut hyvin hajanaista palautetta palvelun laadusta; monilla ranking-sivustoilla Ivacy VPN:n asiakaspalvelu on saanut suuren määrän sekä äärimmäisen hyvää palautetta että äärimmäisen huonoa palautetta. Näyttäisikin hieman siltä, että asiakkaiden tulee pelata pientä arpapeliä asiakaspalvelun laadun suhteen.

Yhteensopivuus suoratoistopalveluiden kanssa

Ivacy VPN mainostaa heti etusivuillaan palvelimiaan, joilla käyttäjät pystyvät kiertämään niin Netflixin, Hulun kuin Disney Plussan kaltaisten suoratoistopalveluiden maakohtaiset estot. Tässä mielessä Ivacy VPN täyttää lupauksensa, sillä sen erikoistuneet palvelimet onnistuvat murtamaan kymmenien eri suoratoistopalveluiden asettamat estot leikiten. Ivacy VPN tukee avoimesti myös torrentia.

Hinnoittelu

Arvostelun kirjoittamisen aikaan Ivacy VPN:llä oli monien muiden VPN-palveluntarjoajien tapaan käynnissä Halloween-ajan erikoistarjous. Uusille asiakkaille tilausten joukosta löytyy toden totta valinnanvaraa:

  • 7 päivän kokeilujakso 0,99 USD (huomio! tämän jälkeen tilaus päivittyy automaattisesti vuoden tilaukseen, ellei sitä peruta)
  • Kuukausitilaus 9,95 USD/kk
  • Vuoden tilaus 3,99 USD/kk (vuodessa 47,99 dollaria)
  • Kahden vuoden tilaus 2,40 USD/kk (kaksi vuotta 57,60 dollaria)
  • Viiden vuoden tilaus 1,41 USD/kk (viisi vuotta 84,99 dollaria)

On sanomattakin selvää, että parhaimman edun tarjoaa viiden vuoden tilaus, mutta samalla monet kuluttajat eivät halua sitoutua samaan VPN-palveluntarjoajaan näin pitkäksi aikaa – mikä on täysin ymmärrettävää. Vuoden ja kahden vuoden tilauksia ei tämän suhteen ole onneksi hinnalla kirottu, ja kuukausittain veloitettava tilauskin vastaa pääpiirtein monien muiden VPN-palveluntarjoajien tarjoamia hintoja.

Huomio! Kaikkiin tilauksiin sisältyy 30 päivän rahat takaisin -takuu kuukausitilausta lukuunottamatta, johon kuuluu 7 päivän rahat takaisin -takuu, mutta vain, jos tilausta ei ole maksettu kryptovaluutalla.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan kyseessä on monipuolisilla turvaominaisuuksilla varustettu nollalokin VPN-palveluntarjoaja, jonka palvelimet sopivat loistavasti sekä suoratoistopalveluiden maakohtaisten estojen murtamiseen että P2P-tiedostojen jakamiseen. Vaikka yhteysnopeudet ja asiakaspalvelun laatu vaihtelevat, järkevä hinnoittelu tekee Ivacy VPN:stä hyvällä hinta-laatu -suhteella varustetun jokamiehen VPN-palvelun, jota kannattaa 7 päivän edullisen kokeilujakson myötä vähintääkin kokeilla.