Päivitetty: 30.12.2020

hide.me VPN

Hide.me – “Piilota minut!” – VPN tituleeraa itseään monen muun VPN-palveluntarjoajan tapaan maailman nopeimmaksi VPN-ratkaisuksi. Tässä artikkelissa kerromme sinulle tarkemmin Hide.me VPN-palvelun hyvät ja huonot puolet, jolloin voit itse päättää, onko kyseessä VPN, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi.

Hide.me VPN – Ominaisuudet

VPN-palvelua testattaessa on aina otettava huomioon niin palvelun hinta, sen tarjoama yksityisyys kuin suojaustaso. Vaikka Hide.me pärjää näillä kaikilla aloilla suhteellisen hyvin, löysimme siitä myös muutamia kääntöpuolia, jotka rapistavat sen lopullisia pisteitä.

Turvallisuus

Turvallisuuden ja salaustason puolesta Hide.me painii laadukkaiden VPN-palveluntarjoajien luokassa. 256-bittisen AES-salauksen lisäksi käyttäjät voivat valita protokollien joukosta OpenVPN:n, WireGuardin, SoftEtherin, IKEv2:in tai SSTP:n. Lisäturvaa netissä surffailuun Hide.me VPN tarjoaa muun muassa jaetun tunneloinnin, Kill Switchin tapaan toimivan Stealth Guard -toiminnon ja IPv6-tuen kautta. Yhtiöllä on myös käytössään täyden nollalokin käytäntö; käyttäjillä on myös mahdollisuus ladata vuosittaiset käyttäjien yksityisyyttä käsittelevät raportit suoraan Hide.me VPN:n kotisivuilta.

Käyttökokemus

Hide.me VPN:n tarjoaman sovelluksen käyttöliittymässä on helppo navigoida. Sovelluksen asennus ja VPN-palvelimiin yhdistäminen onnistuvat niin Windowsin, Macin, Androidin kuin iOS:in laitteilla vain muutamalla painalluksella. Myös palvelimen sijainnin vaihtaminen käy helposti, eikä yhteyden muodostamiseen mene kuin muutama sekunti. Sovelluksen kätevän käyttöliittymän ansiosta käyttäjät voivat myös muokata ja määrittää oletusasetuksia omien tarpeidensa mukaisesti.

Palvelimet

Hide.me VPN tarjoaa käyttäjilleen kohtuullisen laajalla skaalalla varustetun palvelinverkon, joka koostuu yli 1800 palvelimesta 72:ssa eri paikassa. Vaikka palvelinten määrä ei ylläkään alan suurimpien nimien kanssa samaan kastiin, on kyseessä edelleen varsin vaikuttava määrä palvelimia.

Jos tarkastellaan tämän VPN-ratkaisun palvelinten maantieteellistä monimuotoisuutta, voimme huomata, että lähes kaikki maailman kolkat ovat suhteellisen hyvin edustettuina Etelä-Amerikkaa lukuunottamatta. Euroopan ja Yhdysvaltojen laajan skaalan lisäksi edustettuna ovat muun muassa Hong Kong, Dubai, Intia, Egypti, Indonesia ja Australia.

Palvelinten nopeus

Hide.me VPN:n palvelinten yhteysnopeudet ovat olleet nopeustestien perusteella jokseenkin epävakaita. Siinä missä yksi käyttäjä on ilmaissut palvelinten toimivan kuin unelma, toinen käyttäjä kertoo, että yhteysnopeudet laskivat niin alhaisiksi, että esimerkiksi elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistossa ilmeni ongelmia.

Keskimääräisesti VPN-yhteyden ollessa päällä Hide.me VPN:n palvelimilla nopeudet tippuivat noin 40-50% alkuperäisestä. Joillakin palvelimilla sama luku oli pienempi ja joillakin taas suurempi. Kaiken kaikkiaan yhteysnopeuksien tulisi kuitenkin olla riittävän nopeita niin katkeamattoman HD-kuvan toistamiseen kuin P2P-tiedostojen jakamiseen.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun puolelta Hide.me VPN:lle ropisee runsaasti pisteitä. Käyttäjät voivat ottaa yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun kätevän live-chatin kautta. Yhdistimme noin kello yhden aikaan iltapäivällä perjantaina asiakaspalvelijalle ja olimme ensimmäisenä jonossa. Viesteihin vastattiin alle minuutissa.

Live-chatin lisäksi palvelun verkkosivuilta löytyy erittäin kattava UKK-osio, josta löydät myös tarkemmat asennusohjeet jokaiselle laitteelle. Live-chatin lisäksi asiakaspalvelijan saa kiinni sivustolla täytettävän lippujärjestelmän kautta. Hide.me VPN:ltä löytyy myös suosittu yhteisö, jossa palvelun käyttäjät voivat jakaa vinkkejä ja kokemuksia keskenään.

Yhteensopivuus suoratoistopalveluiden kanssa

Mitä suoratoistopalveluiden maakohtaisten estojen kiertoon tulee, Hide.me VPN tarjoaa käyttäjilleen kätevän oppaan, jossa on jaettu yksityiskohtaiset ohjeet siihen, miten saat ulottuvillesi suoratoistopalveluiden parhaat palat. Roimasti plussaa Hide.me VPN saa myös sovelluksensa kätevästä Streaming-välilehdestä (löytyy Server Selection -osiosta), jonka ansiosta löydät käden käänteessä parhaat palvelimet kunkin suoratoistopalvelun toistoon. Mainittakoon, että nämä erikoispalvelimet kuuluvat Hide.me VPN:n maksullisten pakettien sisältöön.

Hinta

Hide.me VPN:ltä löytyi arviointihetkellä neljä eri hintaluokkaa:

  • Ilmainen paketti
  • Kuukausittain veloitettava paketti 12,99 euron hintaan
  • Vuoden paketti 8,33 euron hintaan kuukaudessa (vuodessa yhteensä 99,99 euroa)
  • Kahden vuoden paketti 4,99 euron hintaan kuukaudessa (kahdessa vuodessa yhteensä 129,99 euroa, tarjouksen yhteydessä uudet asiakkaat saavat kaksi ilmaista kuukautta)

Hide.me VPN:n ilmainen tilaus on itse asiassa varsin hyvä; korkean salaustason ja nollalokin (ei mainoksia) käytännön lisäksi käyttäjät saavat kuukausittain käyttöön jopa 10GB ilmaista dataa –vaikkakin palvelimia on vain viidessä eri sijainnissa ja VPN-yhteyttä voidaan käyttää samaan aikaan vain yhdellä laitteella.

Maksulliset tilaukset yltävät hyvin markkinoiden keskikastiin. Kuukausittain veloitettava tilaus on hinnaltaan hieman suolainen, mutta vuoden tai kahden tilauksella on mahdollista säästää jopa 36-61%. Kaikkiin maksullisiin tilauksiin kuuluu myös 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Hide.me VPN – Yhteenveto

Hide.me VPN on kaiken kaikkiaan korkealla salaustasolla ja täydellä nollalokilla varustettu helppokäyttöinen VPN-ratkaisu. Se ei kuitenkaan aivan pääse loistamaan suurimpien kilpailijoidensa rinnalla erityisesti silloin, kun puhutaan palvelinten määrästä ja niiden nopeuksista.

Oikeata VPN-ratkaisua etsiessäsi pidä siis mielessä, että monet muut markkinoiden VPN-palvelut tarjoavatkin Hide.me VPN:ään verrattuna huomattavasti monipuolisempia ominaisuuksia nopeammilla yhteyksillä varustettuna, ja vieläpä täsmälleen samaan tai jopa edullisempaan hintaan.