Päivitetty: 30.12.2020

F-Secure logo

Luotettavan suomalaisen tietoturvayhtiön F-Securen tarjoama Freedome VPN on helppokäyttöinen, kotimainen ja turvallinen VPN-palvelu. Lisäksi Freedome VPN on hinnaltaan varsin edullinen, mutta markkinoiden parhaaksi VPN-palveluksi tätä ei kuitenkaan voi nimittää.

Mihin käyttöön F-Secure Freedome VPN soveltuu

Freedome VPN soveltuu hyvin internet-selailun turvallisuuden parantamiseen, ja onkin mainio valinta kun haluat esimerkiksi suojautua avoimen WiFi-verkon vaaroilta. Lisäksi palvelun kotimaisuus on monelle tärkeä seikka. Muita plussia Freedomessa on tyylikkäät ja helppokäyttöiset ohjelmat, selkeä ilmainen kokeilujakso, luotettavuus ja nopeus sekä palveluun rakennettu suojaus jäljitystä ja vaarallisia sivuja vastaan. Etenkin aloittelevalle käyttäjälle, jolla ei ole ennen ollut VPN-palvelua käytössä, Freedome VPN on helppo valinta.

Mihin Freedome VPN ei sovellu

Freedome VPN ei kuitenkaan sovellu kaikkeen käyttöön. Tästä ehkä tärkeimpänä on yhteensopimattomuus useiden suoratoistopalvelujen kanssa. Monet hankkivat VPN-palvelun käyttöön päästäkseen eroon suoratoistopalvelujen – kuten Netflixin – maarajoituksista, mutta Freedome VPN on yhteensopimaton useimpien palvelujen kanssa. Mm. edellä mainitun Netflixin maarajoituksia ei Freedomen avulla voi kiertää.

Muita huonoja puolia Freedomessa on hankaluus löytää turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyviä tarkempia tietoja nettisivuilta. Tiedot löytyvät tietokannasta, mutta relevantin informaation etsiminen voi tuottaa hankaluuksia ja viedä rasittavan paljon aikaa. Lisäksi F-Secure ei kerro suoraan, säilytetäänkö joitain käyttäjälokeja heidän toimestaan vai ei. Useat muut VPN-palvelut eivät säilytä lokitietoja.

Hinta, paketit ja tilausjaksot

F-Secure Freedome on mahdollista ottaa ilmaiseksi käyttöön viiden päivän ajaksi. Tämän kokeilujakson aikana on mahdollista testata ohjelman toimivuus ja sopivuus omaan käyttöön. Myös nopeustestit kannattaa suorittaa kokeilujakson aikana.

Freedomea on saatavilla kolmessa eri paketissa: kolmen laitteen tilaus 12 kuukauden ajaksi, seitsemän laitteen tilaus 12 kuukauden ajaksi tai seitsemän laitteen tilaus 24 kuukauden ajaksi.

Freedomen lyhin tilausjakso on siis 12 kuukautta, mikä on hieman epätavallista VPN-palvelujen kohdalla. Hinnaltaan Freedome on kuitenkin erittäin kilpailukykyinen, etenkin kun tarvitset usean laitteen tukea ja haluat ottaa pitkä, kahden vuoden tilauksen.

Käyttöliittymä

Freedome VPN:n ehdottomana etuna moniin kilpailijoihin on suomenkielinen käyttöliittymä. Lisäksi saatavilla on ruotsinkielinen ja tietenkin myös englanninkielinen käyttöliittymä. Valikoimista löytyy myös monia muita kieliä.