Päivitetty: 14.3.2021

CyberGhost logo

Romaniassa sijaitseva CyberGhost on kuulunut jo useamman vuoden ajan markkinoiden suosituimpiin VPN-ratkaisuihin. Tästä syystä päätimme tässä katsauksessa sukeltaa syvemmälle kyseisen VPN-palvelun ominaisuuksiin ja laatuun.

Aivan alkajaisiksi näyttäisi vahvasti siltä, että tämä “Kyberhaamu” kätkee sisälleen laadukkaan VPN-palvelun ominaisuudet, sillä yli 6 500 palvelimen verkko 90 eri maassa etsii itselleen vertaistaan. Kun tähän palvelinten verkkoon lisätään vielä mahdollistettu torrentien lataaminen, netin suoratoistopalveluihin erikoistuneet toiminnot, armeijatason 256-bittinen salaus sekä monelle VPN-palvelulle tuttu nollaloki-käytäntö, puhumme kaiken kaikkiaan tasokkaasta paketista, joka sopii myös säännölliseen käyttöön.

Nyt on kuitenkin aika tutustua tämän VPN-palvelun ominaisuuksiin perusteellisemmin, jonka jälkeen voit itse päättää, onko CyberGhost valinta, joka sopii juuri sinun omiin tarpeisiisi.

Siirry CyberGhostin kotisivuille >

Hinnat ja tuotteet

CyberGhost tarjoaa kohtuullisen hintaluokituksen ennen kaikkea niille käyttäjille, jotka kallistuvat kaikkien pisimpään tilaukseen, eli kolmen vuoden tilaukseen. Kyseessä on VPN-palveluiden maailmassa varsin normaali käytäntö, sillä yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä pidemmän tilauksen käyttäjä valitsee, sitä enemmän hän saa myös rahoilleen vastinetta.

Samalla, ja jotta jokaiselle käyttäjälle löytyisi sopiva vaihtoehto, CyberGhostilla on tällä hetkellä tarjolla yhteensä kolme eri pakettia, jotka koostuvat yhden, kahden tai kolmen vuoden tilauksesta. Näiden pakettien arvo on seuraava: vuoden tilaus maksaa 3,75 euroa kuukaudessa, kahden vuoden tilaus maksaa 3,19 euroa kuukaudessa ja kolmen vuoden tilaus vain vaivaiset 2 euroa kuukaudessa. Näiden pakettien lisäksi käyttäjä voi halutessaan valita itselleen kuukausittain veloitettavan tilauksen, jonka hinta on jo huomattavasti korkeampi; 11,99 euroa kuukaudessa. Vaikka vuosittain veloitettavien pakettien hinnat ovat markkinoiden kilpailukykyisimpiä, kuukausittain veloitettava tilaus on markkinoiden keskivertohintaa (joka oli esimerkiksi vuonna 2019 noin 10,40 dollaria) huomattavasti korkeampi.

CyberGhostin kuukausittain veloitettava tilaus pitää kuitenkin sisällään 14 päivän rahat takaisin -takuun, joka on itse asiassa varsin oiva tarjous, jos otetaan huomioon, että tilaus kestää vain kuukauden ajan. Tämä tarjous paranee entisestään vuoden, kahden ja kolmen vuoden tilauksissa, sillä kyseiset paketit tarjoavat käyttäjilleen jopa 45 päivän rahat takaisin -takuun, mikä puolestaan on epäilemättä yksi VPN-palveluiden parhaimmista takuista.

Vaikka kuukausittain veloitettavan paketin hinta voi vaikuttaa suolaiselta, on se edelleen sopiva valinta sellaiselle käyttäjälle, joka ei vielä tässä vaiheessa halua sitoutua liian pitkään tilaukseen. Jos hinta kuitenkin vaikuttaa valintaan, kannattaa tässä tapauksessa kuukausitilausta etsiä myös muista palveluista, joiden tarjoamat hinnat ovat CyberGhostia huomattavasti kilpailukykyisempiä.

CyberGhostilta ei löydy tällä hetkellä myös yhtään ilmaisen version kaltaista pakettia, mutta samalla runsaat rahat takaisin -takuut varmistavat, että palvelua pääsee testaamaan toden teolla. Samalla ilmaisversion puute ei tuo huonoja uutisia niille käyttäjille, jotka etsivät pitkäaikaista VPN-ratkaisua, sillä esimerkiksi kolmen vuoden tilauksessa naurettavan alhainen 2 euron kuukausihinta ei monen kukkaroon kovin suurta lommoa ehdi tuomaan.

Siirry CyberGhostin kotisivuille >

Palvelimet

Tässä vaiheessa on muistutettava heti uudelleen, kuinka CyberGhostin tarjoamien palvelinten määrä ja laatu ovat todella vertaansa vailla. Yli 6 500 palvelimen verkko on yksi VPN-markkinoiden laajimmista ja samalla nämä palvelimet ovat levittyneet ympäri maailmaa jopa 90 eri maahan.

Vaikka käyttäjät eivät välttämättä koskaan tulisi käyttämään aivan kaikkia tarjolla olevia palvelimia, niiden suuri lukumäärä on ratkaisevan tärkeä tekijä CyberGhostin tarjoaman palvelinnopeuden kannalta. Toisin sanoen, sellaisella VPN-palvelulla, kuten tässä tapauksessa CyberGhostilla, jolla on tarjolla valtava määrä palvelimia ympäri maailmaa, on samalla myös helpompi jakaa verkkoliikenteestä syntynyttä kuormaa, mikä puolestaan mahdollistaa nopeammat yhteydet, jotka kaatuvat vain ani harvoin, jos eivät ollenkaan.

Suorituskyky

Kuten jo edellä aihetta sivuttiin, suorituskyvyn kannalta CyberGhost painii suurten VPN-palveluiden luokassa. Palvelinten nopeudet tehostuvat loogisesti sitä mukaan, mitä lähemmäksi kyseistä sijaintia käyttäjä siirtyy. Tällä kaavalla esimerkiksi suomalaiset käyttäjät hyötyvät parhaiten eurooppalaisista palvelimista, mutta samalla Yhdysvalloissa ja jopa Aasiassa sijaitsevien palvelinten nopeudessa ei ole juurikaan valittamista.

CyberGhost voikin vapaasti ylpeillä maailmanlaajuisella palvelinverkollaan, joka tekee tästä palveluntarjoajasta erinomaisen vaihtoehdon netissä surffailun lisäksi myös Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden katseluun sekä tietysti torrentien lataamiseen, josta kerromme alla tarkemmin lisää.

Torrent ja suoratoistopalvelut

Vaikka monet VPN-palvelut välttävät tietoisesti torrentien tukemista, CyberGhost on lähtenyt toiselle tielle. Voimmekin huomata, että CyberGhost on panostanut tähän ominaisuuteen suuresti, sillä sen tarjoamien torrent-palveluiden suorituskyky on markkinoiden parhaimpia sekä samalla se tarjoaa käyttäjilleen juuri torrentien lataamiseen ja jakamiseen erikoistuneita palvelimia. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät näkevät yhdeltä seisomalta, mitkä palvelimet on optimoitu juuri tätä toimintoa varten.

Suoratoiston puolella CyberGhost ei jää yhtään heikommille jäille, sillä aivan samalla tapaa, kuin se tarjoaa käyttäjilleen nimenomaan torrenttien lataamiseen ja jakamiseen omistettuja palvelimia, on se varannut myös kohtuullisen määrän suoratoistoon erikoistuneita palvelimia.

Nämä palvelimet onnistuvat kiertämään todistetusti Netflixin maantieteellisesti rajatut sivustot, minkä ansiosta suomalaiset käyttäjät voivat nauttia Netflixin huomattavasti kotimaista laajemmasta ja monipuolisemmasta tarjonnasta palvelun amerikkalaisversiossa. Ja mikäli tämä ei vielä riittäisi, CyberGhost toimii loistavasti myös Amazon Prime Videon ja Hulun kanssa. Jos hakusessa on VPN-palvelu, joka sopii sekä torrentien lataamiseen että suoratoistopalveluiden katseluun, on CyberGhost näissä puitteissa enemmän kuin varteenotettava vaihtoehto.

Siirry CyberGhostin kotisivuille >

Turvallisuus

CyberGhost on tuonut käyttäjiensä ulottuville erittäin tiukat tietoturvatoimenpiteet, jotka takaavat monen muun laadukkaan VPN-palvelun tapaan loistavan tietosuojan. Palvelu hyödyntää armeijatason salaukseksi nimitettyä 256-bittistä AES-salausta, joka on tullut tunnetuksi lähes murtumattomana salauksena niin hakkereille kuin muille verkon kieroille toimijoille. Kyseisen salauksen tietosuojataso onkin niin vahva, että käytännössä tällä salauksella suojatun datan purkaminen on lähes mahdotonta.

CyberGhostin oletusprotokollana toimii OpenVPN, joka on yleisesti markkinoiden parhaimpana pidetty protokolla.

CyberGhostin tarjoamat ominaisuudet tuovat netissä surffailuun myös haluttua lisäturvaa. Palvelun avulla käyttäjät voivat esimerkiksi asentaa laitteelleen palomuureja, jotka blokkaavat Internetin käytön automaattisesti silloin, kun palvelu ei ole varma, onko kyseinen sivusto täysin turvallinen.

Samalla tapaa jo monen VPN-palvelun standardiksi kehittynyt kill switch -toiminto kuuluu osaksi CyberGhostin turvatoimintoja. Tämän ominaisuuden ansiosta käyttäjän turvallisuus ja yksityisyys ovat taattuina myös silloin, jos CyberGhostin yhteys syystä tai toisesta laskee. Samalla käyttäjien ei kuitenkaan kannata huolestua tästä asiasta, sillä on normaalia, että kaikissa VPN-yhteyksissä yhteys voi silloin tällöin heikentyä tai jopa kaatua kokonaan. Juuri kill switch -toiminnon avulla VPN-palvelut, CyberGhost mukaan lukien, pystyvät takaamaan, että käyttäjien turvallisuus säilyy aina huipputasolla, olivat olosuhteet mitkä tahansa.

Erikoismaininta CyberGhostin tarjoamista turvaominaisuuksista kuuluu kuitenkin NoSpy-nimiselle palvelinpaketille, joka kuuluu CyberGhostin yhden, kahden ja kolmen vuoden tilauspaketteihin. NoSpy-paketti on suunnattu erityisesti niille käyttäjille, jotka haluavat CyberGhostin tarjoamasta huipputason suojauksesta huolimatta surffailla verkossa vieläkin korkeammalla turvallisuudella.

Kaikki NoSpy-pakettiin kuuluvat palvelimet sijaitsevat CyberGhostin pääkonttorissa Romaniassa. Näiden palvelinten hallinnoimiseksi CyberGhost on nimittänyt erillisen asiantuntijatiimin, jonka tehtävänä on varmistaa näille palvelimille paremmat kaistanleveydet sekä tehokkaammat yhteysnopeudet. Lisäksi kyseiseen pakettiin kuuluvat myös verkkoturvallisuuteen erikoistuneet UL-yhteydet, joilla erityisesti torrentien lataaminen sujuu entistä nopeammin ja turvallisemmin.

Yksityisyys

CyberGhostin kaltainen palvelu takaa sen, että käyttäjien yksityisyys on hyvin turvattua. Aivan ensimmäiseksi käyttäjät voivat huokaista helpotuksesta siinä, että kyseinen palvelu sijaitsee Romaniassa. Kuten monet varmasti osaavat jo aavistaa, Romania ei kuulu pahamaineiseen 14 Eyes -allianssiin, eli toisin sanoen maan hallitus ei voi vaatia paikallisia yhtiöitä ylläpitämään lokitietoja käyttäjiensä verkkotoiminnasta.

Siinä missä monet 14 Eyes -allianssiin kuuluvissa maissa toimivat VPN-palvelimet pyrkivät takaamaa käyttäjiensä yksityisyyden mahdollisimman minimalistisella asiakaslokilla, CyberGhost kykenee takaamaan käyttäjilleen täydellä nollalokilla varustetun palvelun, sillä tämä käytäntö ei loukkaa paikallista tietosuojalakia.

Myös CyberGhostin tietosuojaseloste on iloista luettavaa, sillä selosteessa selvitetään hyvin selkeästi, millaisia tietoja asiakkaista todella kerätään. Siinä missä monet nollalokina mainostetut VPN-palvelut keräävät käyttäjistään esimerkiksi tietoja IP-osoitteesta ja siitä, kuinka pitkiä aikoja käyttäjät ovat kirjautuneina VPN-palvelimelle ja missä päin maailmaa, näiden tietojen keräämisestä CyberGhostin käyttäjien ei tarvitse olla huolissaan.

Vaikka CyberGhost kerää käyttäjistään todella minimalistisia tietoja, kuten maksutiedot sekä sähköpostiosoitteen, kyseessä on edelleen täyden nollalokin palvelu. Tämä käytäntö näyttää erittäin otolliselta erityisesti silloin, jos käyttäjä maksaa tilauksensa yksityisyyttä vaalivilla bitcoineilla ja käyttää anonyymiä sähköpostiosoitetta. Joka tapauksessa, oli tilanne mikä tahansa, CyberGhost ei kykenisi edes pakon edessä tarjoamaan viranomaisille asiakkaiden yksityisyyttä loukkaavia tietoja.

Siirry CyberGhostin kotisivuille >

Yhteensopivuus

Suhteessa yhteensopivuuteen CyberGhost on markkinoiden kermaa, sillä se tukee jopa seitsemää samanaikaista yhteyttä. Tässä mielessä CyberGhost onnistuu päihittämään monet kilpailijoistaan, joista useammat tukevat “vain” 3–4 samanaikaista yhteyttä.

Samalla tapaa CyberGhost tarjoaa erinomaisen yhteensopivuuden useiden eri laitteiden suhteen. CyberGhost tukee tällä hetkellä niin Windowsin, Macin, iOS:in, Androidin, Android TV:n kuin Amazonin Fire TV Stickin laitteita. Samalla tältä palvelulta voi asentaa omat selainlaajennukset sekä Google Chromelle että Mozilla Firefoxille. Käyttäjien on mahdollista ladata myös kattavia asennusoppaita sekä reitittimille etttä Linuxin, Raspberry Pin ja Chrome OSin tukemille laitteille.

Asiakaspalvelu

CyberGhostin asiakaspalvelu tarjoaa käyttäjilleen palvelua useassa eri muodossa; live-chatin, sähköpostin sekä valtavan laajan UKK-osion kautta. Näiden palveluiden avulla CyberGhost haluaa varmistaa, että käyttäjien huolenaiheet tai epäilykset voitaisiin käsitellä mahdollisimman nopeasti.

CyberGhostin UKK-osiosta ja asennusoppaista palveluntarjoaja saa suuren plussapisteen. Osiosta löytyy valtava määrä tietoa lähes kaikesta, mikä voi liittyä ohjelmiston asentamiseen, käyttämiseen tai vianmääritykseen. Vaikka teksti on selkeästi luettavaa, sisältää se toki jonkin verran hyvin teknistä sanastoa, joka varsinkin tyydyttävästi englantia osaavalle käyttäjälle ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa löytää ongelmaan vastauksia.

Näissä tapauksissa käyttäjät voivatkin tavoittaa CyberGhostin asiakaspalvelun nopeasti live-chatin kautta, joka on auki ympäri vuorokauden. Asiakaspalvelu on saatavilla tällä hetkellä englannin lisäksi romanian, ranskan ja saksan kielillä, joten ongelman ratkaisemiseksi käyttäjän on loogisesti hallittava ainakin yksi näistä kielistä.

Vaikka yhteyden ottaminen asiakaspalveluun on nopeaa, asiakaspalvelijoiden tarjoaman palvelun laatu on hyvin vaihtelevaa. Monet käyttäjät ovat ilmaisseet netissä tyytymättömyytensä asiakaspalvelijoiden ammattimaisuuteen, kun taas toiset ovat kiitelleet heitä nopeista ja selkeistä vastauksista.

Yhteenveto

CyberGhost tarjoaa käyttäjilleen kaikki ne ominaisuudet, joita tarvitaan päivittäiseen käyttöön ja turvalliseen netissä surffailuun. Palvelun helppokäyttöisyys sopii loistavasti erityisesti aloitteleville käyttäjille, mutta samalla tasokkaampaa VPN-ratkaisua hakevat käyttäjät voivat saada tästä palvelusta täyden ilon irti.

Vaikka kuukausittain veloitettavan tilauksen hinta on suolainen, CyberGhost tarjoaa erittäin edullisia hintoja pitkäkestoisimpiin tilauksiin. Palvelun tarjoamat turvatoiminnot ovat huippuluokkaa ja täyden nollalokin käytäntö takaa sen, että käyttäjien yksityisyys on aina turvattu.

CyberGhost sopii mainiosti niille käyttäjille, jotka haluavat laadukkaan peruspaketin, ja palvelun, joka toimii sujuvasti niin suoratoistopalveluiden kuin torrentien kanssa. Nopeiden yhteyksien ja erittäin laajan palvelinverkon ansiosta kyseessä onkin kaiken kaikkiaan VPN-ratkaisu, joka sopii moneen käyttöön.

Siirry CyberGhostin kotisivuille >

Plussat ja miinukset

Plussat

+ Laaja valikoima VPN-protokollia
+ 256-bittinen AES-salaus sekä IP- ja DNS-vuotosuojaus
+ Tukee jopa seitsemää samanaikaista yhteyttä
+ Sijainti yksityisyyttä varjelevassa maassa (Romania)
+ Täyden nollalokin VPN-palvelu
+ Monipuolinen yhteensopivuus useiden eri laitteiden ja ohjelmistojen kanssa
+ Tarjoaa 45 päivän rahat takaisin -takuun (sekä 14 päivän palautusoikeuden kuukausittain veloitettavalle tilaukselle)
+ Yli 6 500 palvelinta 90:ssä eri maassa
+ Tasokkaat yhteydet, jotka sopivat loistavasti myös torrentien lataamiseen
+ Kiertää suoratoistopalveluiden asettamat maakohtaiset rajoitukset
+ Monipuoliset lisäominaisuudet

Miinukset

– Kuukausittain veloitettava tilaus on kalliimpi verrattuna moniin muihin markkinoiden VPN-palveluihin
– Rajoitetut vaihtoehdot tilauksen maksamiseksi
– Vaihteleva laatu asiakaspalvelussa

Siirry CyberGhostin kotisivuille >