Päivitetty: 30.12.2020

Avast logo

Avast SecureLine VPN on kaikille tutun, tietoturvaohjelmia tuottavan Avastin uudehko VPN-palvelu. VPN-palvelu sopii Avastin tietoturvaan keskittyneeseen tuotevalikoimaan, mutta aivan paras VPN-palvelu hinta-laatusuhteeltaan Avastin Secureline VPN ei kuitenkaan ole; mm. NordVPN tarjoaa edullisesti kattavamman valikoiman ominaisuuksia.

Siirry Avastin kotisivuille tästä >

Miten Avast Secureline VPN eroaa muista VPN-palveluista?

VPN-palvelut vaikuttavat yleensä ensivaikutelmaltaan samanlaisilta – jokaisen palvelun valikoimiin kuuluu tuhansia palvelimia vähintään kymmenissä eri maissa, ja kaikki lupaavat tehdä nettiselailusta yhtä lailla yksityisempää. Miten Avastin palvelu siis on uniikki verrattuna kilpailijoihinsa?

Avastin Secureline VPN poikkeaa kilpailijoistaan pakettiin saatavilla olevalla virustorjuntaohjelmistolla. Koska Avast on pitkän linjan virustorjuntaohjelmistojen tuottaja, toimii palveluntarjoajan oma VPN-palvelu saumattomasti yhdessä Avastin virustorjuntaohjelman kanssa. Kätevään pakettihintaan voit siis saada hyvän suojauksen paitsi hyökkäyksiä, myös haittaohjelmia ja viruksia vastaan. Pakettiratkaisun lisäksi Avast tarjoaa asiakaspalvelukanavana myös puhelinpalvelun, mikä on mahdollista hyvin harvojen VPN-palvelujen kohdalla.

Avast SecureLine VPN – ominaisuudet

Tutustutaanpa seuraavaksi hieman tarkemmin Avast SecureLinen ominaisuuksiin. VPN-palveluissa ehdottomasti tärkein asia on palvelun turvallisuus ja yksityisyydensuoja, mutta palvelua itselleen valitessa on hyvä huomioida myös muita tekijöitä, kuten käytön helppous ja soveltuvuus omaan käyttötarkoitukseen – kuten vaikkapa Netflixin katsomiseen. Lue tarkemmin Avast SecureLine VPN:n ominaisuuksista alta.

Turvallisuus

VPN-palvelujen lähtökohtana on tarjota käyttäjälleen parempaa yksityisyydensuojaa ja tämän myötä turvallisempaa nettisurffailua. VPN-palvelujen tärkein ominaisuus onkin siis ehdottomasti turvallisuus.

Avast SecureLine VPN:n tärkeimmät turvallisuuteen liittyvät ominaisuudet:

  • DNS- ja IP-vuotosuojaus
  • 256-bittinen AES-salaus
  • Yhteyden tappokytkin (ns. ”killswitch”)
  • Käyttäjien tiedonsiirtoa ei seurata

Kokemusten mukaan Avastin lupaukset turvallisuudesta myös pitävät hyvin paikkansa. Käyttäjien tekemien testien mukaan IP-vuotosuojaus toimii moitteettomasti, eikä testattu IP ole lähelläkään käyttäjän omaa IP-osoitetta. Tämä on erittäin hyvä suoritus Avastilta.

Käyttökokemus

Avast Secureline VPN sopii mainiosti uudellekin VPN-käyttäjälle, kiitos yksinkertaisen asennusprosessin ja helppokäyttöisen sovelluksen. Yhdistäminen VPN-palveluun onnistuu kätevästi yhdellä klikkauksella, ja sovelluksen käyttö yleisellä tasolla on hyvin käyttäjäystävällinen. Valikot ovat selkeitä, ja sovelluksesta on helppo löytää etsimänsä asetukset. Asetuksista on mahdollista mm. muuttaa yhteysasetuksia ja aktivoida tappokytkimen. Lisäksi SecureLine VPN on mahdollista asettaa käynnistymään aina laitteen käynnistyksen yhteydessä.

Avast SecureLine VPN:n sovellus on tarjolla mobiilipuolella Androidille ja iOS:lle sekä tietokoneissa Macille, Windowsille ja Linuxille. Samalle tilaukselle on mahdollista saada viisi laitetta.

Palvelimet

Palvelimien määrän osalta Avastin SecureLine VPN ei ole kilpailijoidensa tasolla. Monet kilpailijat, kuten NordVPN ja ExpressVPN tarjoavat käyttäjien käyttöön tuhansia eri palvelimia, kun taas Avastin valikoimista löytyy ainoastaan 57 palvelinta 33:ssa eri maassa. Sijainniltaan palvelimet ovat kuitenkin fiksusti valikoituja, ja palvelimia löytyy kaikista tärkeimmistä maista.

Nopeus

VPN-palvelun käyttö vaikuttaa käytännössä aina nettiyhteyden nopeuteen. Tiedonsiirto kulkee pidemmän matkan VPN:n yhteyden ollessa päällä, joka hidastaa yhteyttä. Useimmiten huonoissa VPN-palveluissa yhteys saattaa hidastua merkittävästi, kun taas hyvät palvelut toimivat lähes samalla nopeudella kuin yhteys ilman VPN:ää.

Käyttäjäkokemusten mukaan Avastin SecureLine VPN ei hidasta yhteyttä käytännössä ollenkaan. Edes toisella puolella maapalloa olevan yhteyspisteen käyttö ei vaikuta yhteyden nopeuteen juuri mitenkään. Avastin VPN-palvelu on siis ehdottomasti nopeuden puolesta markkinoiden kärkikastia.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun toimivuuden kannalta Avast SecureLine VPN on iloinen yllätys. Palvelun tukeen saa yhteyden halutessaan soittamalla, sähköpostilla tai postaamalla kysymyksensä palvelun foorumille. Erityisesti puhelinasiakaspalvelu on jotain, mitä VPN-palveluntarjoajien valikoimista löytää vain todella harvoin. Puhelinasiakaspalvelun kautta on todennäköisempää saada laadukas vastaus kysymyksiin mitä nettisivustojen UKK-osiota selatessa on. Parhaillaan puhelinasiakaspalvelija saattaa opastaa sinut vaihe vaiheelta ongelmakohdan läpi.

Toimivuus Kiinassa

Kiinassa asuvat tai usein matkailevat henkilöt usein tietävät, kuinka tärkeää on omata sopiva VPN-palvelu vieraillessaan maassa. Kiinassa monet nettipalvelut – kuten Googlen palvelut – on kokonaan blokattu. Oikean VPN:n avulla blokkaukset on kuitenkin mahdollista kiertää.

Avastin Secureline VPN kuitenkaan ei toimi Kiinassa valtion verkkoestojen vuoksi. Emme osaa arvioida, johtuuko toimimattomuus teknologisista vai poliittisista haasteista (Avast on joka tapauksessa iso yritys), mutta Avastin edustajat ovat itse kertoneet palvelun toimimattomuudesta Kiinassa. Edes Avastin virustorjunta ei toimi kyseisessä maassa.

Tutkimustemme mukaan Kiinassa parhaiten toimiva VPN-palvelu on tällä hetkellä ExpressVPN.

Yhteensopivuus suoratoistopalvelujen kanssa

Monet ottavat VPN:n käyttöön kiertääkseen suoratoistopalvelujen maarajoitukset. Ennakko-odotustemme vastaisesti myös Avastin SecureLine VPN toimii tällä hetkellä moitteettomasti Netflixin kanssa. Ainakin toistaiseksi voit siis päästä käsiksi USA:n Netflixin valikoimiin myös Avastin VPN-palvelun avulla.

Tutkimustemme mukaan kaikkien muiden suoratoistopalvelujen kanssa SecureLine VPN ei toimi aivan yhtä hyvin, ja mm. Hulun kanssa voi aiheutua ongelmia. Tämä VPN-palvelu ei siis ole paras vaihtoehto suoratoistopalvelujen käyttöön, mutta mikäli Avastin VPN on jo muuten käytössä, se on varmuudella hyvä vaihtoehto myös tähän käyttötarkoitukseen.

Hinta

Avastin SecureLine VPN:n hinta riippuu tilausjakson pituudesta ja laitteiden määrästä. Yhdelle laitteelle jopa yhden vuoden tilausjakson hinta on varsin edullinen, ja 2v tilausjaksolle hinta putoaa entisestään. Minimitilausjakso Avast SecureLine VPN:lle on yksi vuosi.

Ennen tilaamista palvelua on kuitenkin mahdollista testata täysin ilmaiseksi, eikä sinun tarvitse syöttää edes luottokortin tietoja! Ilmainen 7:n päivän kokeilujakso onkin mainio mahdollisuus testailla palvelua helposti ja veloituksetta ennen sitoutumista palvelun käyttöön.

Avast Secureline VPN – yhteenveto

Vaikka Avastin VPN on kokonaisuudessaan varteenotettava vaihtoehto VPN-palvelujen markkinoilla eikä palvelusta löydy suuria miinuksia, ei se tästä huolimatta ole arviomme mukaan aivan markkinoiden parhaimmistoa. Vaikka palvelu on kaiken kaikkiaan hyvä, on lähes samaan hintaan saatavilla myös parempia ominaisuuksia omaavia VPN-palveluja. VPN-palvelua valitessa kannattaa lukea artikkelimme paras VPN 2020.

Siirry Avastin kotisivuille tästä >